Ztraceno v překladu (Lost in Translation)

15. 1. 2004 - 15:22 | Téma | red

Ztraceno v překladu (Lost in Translation) zdroj: tisková zpráva

Scarlett Johansson a Bill Murray chycení uprostřed touhy. Hořká komedie z Tokia od Sofie Coppoly, a zároveň největší favorit udílení většiny letošních výročních filmových cen. + Fotogalerie. Ztraceno v překladu, čili Lost in Translation je třetím filmem Sofie Coppoly, dcery slavného režiséra a producenta Francise Forda, sestřenky herce Jasona Schwartzmana, sestřenky herce Nicolase Cage, bratra režiséra Romana Copolly

Ztraceno v překladu Ztraceno v překladu, čili Lost in Translation je třetím filmem Sofie Coppoly, dcery slavného režiséra a producenta Francise Forda, sestřenky herce Jasona Schwartzmana, sestřenky herce Nicolase Cage, bratra režiséra Romana Copolly. Ha. Výborný námět, dobrý scénář, skvělí herci a všímavá režie dělají z této hořké komedie nejen jednoho z favoritů všemožných výročních cen, ale také zatraceně dobrý biják.

Ztraceno v překladu Zestárlý americký herec Bob Harris přijíždí do Tokia, aby zde natočil spot na místní whisky. Bill Murray jej podává s neodolatelnou smutnou nonšalancí. Je už čtvrt století ženatý, a tak zná pravidla a záludnosti všech možných vztahů. Tokio ho štve, ale vsadil bych majlant, že jeho žena ho štve ještě víc.
V tom samém hotelu jako Bob se ubytuje i mladá manželská dvojice- John je fotograf ze showbusinessu a Charlotte jela jen tak, s ním.
V epizodní roli Johna perlí hektický Giovanni Ribisi, v mnohem složitější úloze Charlotte září Scarlett Johansson, nejtalentovanější mladá americká herečka dnešní doby.

Ztraceno v překladu Na straně Boba Harrise vypráví Sofia Coppola s nevídanou lehkostí o střetu kultur (nejen japonské zaměňování „l“ a „r“ vede k mnoha komickým situacím). Režisérka se ale naštěstí nedívá na Japonce jako na bandu pošuků- ona do Tokia importuje svoje (americké) figury a ví, že ony tu jsou cizí a k uzoufání opuštěné, nikoli naopak.
Ze strany Charlotte zas režie sleduje náhlé vzplanutí, které díky citu pro rozdílné životní zkušenosti figur chutná křehce jako čerstvé japonské závitky.
Kamera Lance Acorda podává Tokio jako jiný svět a všechno další vršení potlesků přijde v recenzi

P.S.: brzo.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.