Vetřelec 5 - vše, co víme o chystaném pokračování

30. 11. 2015 - 22:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Vetřelec 5 - vše, co víme o chystaném pokračování zdroj: tisková zpráva

Byla to dívka, o kterou jsme se všichni báli a drželi všem palce, aby zrovna ona přežila. Jmenovala se Newt a ve filmu Vetřelci, který nabízel hororové prvky namíchané s perfektní sci-fi akcí, to byla vlasatá holka, kterou Ripleyová našla na opuštěné základně. Nyní to vypadá, že se do filmové série tahle hrdinka vrátí. O mnoho let starší a dospělejší.

Už víme, že film Vetřelec 5 nabídne divákům jakési poupravené univerzum, které bude ignorovat již natočené třetí a čtvrté pokračování a vlastně tak naváže na druhý díl Jamese Camerona z roku 1986. V praxi to ovšem znamená jedno, že Ripleyová nepřistane na vězeňské planetě Fiorina 161, že neskončí v plamenech roztavené oceli a tím pádem její tělo o mnoho let později nikdo nenaklonuje. Budeme muset pracovat s informací, že žádná trojka i totálně hrozivá čtyřka neexistují. Jenže to také nabízí další úvahu. Jak se Neill Blomkamp popasuje s trojicí přeživších z druhého dílu? Na kosmické lodi teď nyní spí Ripleyová, malá Newt a desátník Hicks. Někde v hybernátoru je ještě rozcupovaný android Bishop a ti všichni plují vesmírem, aby je k životu probral znovu jiný režisér.

Neill-Blomkamp-Alien-Concept-Art-slice zdroj: tisková zpráva

Blomkamp má páté Vetřelce režírovat, Ridley Scott pak snímek bude produkovat. Spojení je to věru skvělé, jenže je tu malý zádrhel. Sám Scott se navíc věnuje přípravám filmu Alien: Covenant, který bude vlastně druhým dílem rozporuplného snímku Prometheus. V tuto chvíli víme, že se do Blomkampova filmu vrátí nejen Hicks (Michael Biehn) s Ripleyovou (Sigourney Weaver), ale nyní byl potvrzený i návrat postavy malé Newt. Pro diváka to znamená jedno, ve filmu se minimálně na začátku vrátíme na loď, v níž trojice opustila zničenou planetu. Blomkamp návrat dívky potvrdil společně s Michaelem Biehnem. Můžeme se tedy těšit na opravdový návrat velké klasiky, nebo jde jen o reklamní řeči?

zdroj: Archiv

Je zajímavé sledovat, jak film vznikal v době bez digitálních efektů. V roce 1986 vznikl pozoruhodný svět Vetřelců v podání Jamese Camerona.

Je nutné si uvědomit jednu věc. V procesu příprav má zjevně zelenou a větší prostor momentálně Scottův Covenant. Ten má stanovené datum premiéry na říjen 2017. Média v USA nyní spekulují, kdy se do kin dostane pátý Vetřelec a prý se nestane dřív než v roce 2018. Sýčkové dokonce mluví o roce 2020.

Zdroje: Movieweb

ČLÁNKY O FILMU

Ostrá sedma: tohle jsou nejvíc badass hrdinky popkultury

Ostrá sedma: tohle jsou nejvíc badass hrdinky popkultury

12. 10. 2015 | Téma | Šárka Novotná

Krásky v nesnázích pasivně čekající na pomoc? Ani náhodou! Tyhle holky se o sebe umí postarat samy. A ještě si omotat miliony fanoušků kolem prstů jako bonus k tomu. Připomeňte si ty nejdrsnější hrdinky filmového světa.
Neill Blomkapm ukázal obrázek z pátého Vetřelce

Neill Blomkapm ukázal obrázek z pátého Vetřelce

17. 7. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Od okamžiku, kdy režisér Neill Blomkamp potvrdil, že bude natáčet páté pokračování kultovní série o vetřelcích, uplynul již nějaký ten týden. Teď se jihoafrický tvůrce probral a na svém Instagramovém účtu zveřejnil pracovní skicu z připravovaného filmu.
Vetřelec 5 - vrátí se i Michael Biehn?

Vetřelec 5 - vrátí se i Michael Biehn?

2. 3. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Od té doby, co režisér Neill Blomkamp oficiálně oznámil, že začíná pracovat na pátém Vetřelci, objevují se v médiích zcela chaotické a mnohdy nepodložené informace. Některé z nich však nenápadně novinářům a na sociální sítě podsunují sami tvůrci. Poslední zpráva například hovoří o tom, že se do série vrátí Michael Biehn, který si ve dvojce zahrál sympatického mariňáka Hickse.
Pátý Vetřelec si zaslouží, aby v něm hrála Sigourney Weaverová

Pátý Vetřelec si zaslouží, aby v něm hrála Sigourney Weaverová

26. 2. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Nedávno ohlášené přípravy na pátého Vetřelce, kterého by měl natočit režisér Neill Blomkamp, přinesly celou řadu otázek velké základny fanoušků. A ta nejdůležitější samozřejmě zní, zda se ve filmu objeví opět Sigourney Weaverová v roli Ellen Ripleyové.
Nejlepší military sci-fi - Predátor, Vetřelci a další

Nejlepší military sci-fi - Predátor, Vetřelci a další

7. 6. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Tom Cruise se už poněkolikáté za poslední roky vydal vstříc žánru sci-fi, tentokrát však oproti loňskému Nevědomí namísto tklivé záhady vstoupí do nepříliš početného subžánru military sci-fi. Byť je tenhle kříženec války a vědecké fantastiky velmi populární v literatuře i mezi videohrami, v kinematografie najdeme kvalitních zástupců výrazně méně. 
Zemřel scénárista filmů Vetřelec a Total Recall Dan O´Bannon

Zemřel scénárista filmů Vetřelec a Total Recall Dan O´Bannon

19. 12. 2009 | Téma | red

Ve věku 63 let zemřel ve čtvrtek americký scénárista Dan O'Bannon, který je tvůrcem kultovních sci-fi filmů a hororů. Napsal scénář například ke snímkům Vetřelec a Total Recall. Informují o tom světové agentury.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.