V hollywoodské verzi Larssonových detektivek by měla hrát Carey Mulligan

27. 4. 2010 - 12:00 | Téma | red

V hollywoodské verzi Larssonových detektivek by měla hrát Carey Mulligan zdroj: tisková zpráva

V plánované hollywoodské adaptaci populárních detektivek švédského autora Stiga Larssona by si měla hlavní roli zahrát britská herečka Carey Mulligan. Podle britských listů režisér David Fincher vybíral představitelku anarchistické hrdinky Lisbeth Salanderové z 5000 kandidátek.

Nakonec se rozhodl pro čtyřiadvacetiletou Mulliganovou, která na sebe upozornila v hlavní roli úspěšného britského snímku Škola života. Za tuto úlohu byla nominována na Oscara a dostala britskou filmovou cenu BAFTA. S tím, aby hrála hlavní roli v hollywoodském zpracování detektivek z trilogie Milénium, souhlasí i rodina Stiga Larssona, který zemřel před šesti lety.

Larssonovy detektivky se staly celosvětovým bestsellerem a prodalo se jich na 25 milionů exemplářů. Hlavním hrdinou je investigativní novinář Mikael Blomkvist, kterému sekunduje Lisbeth Salanderová - dívka pohnutých osudů a výjimečných schopností s punkovým zevnějškem.

Do kin byl již uveden snímek Muži, kteří nenávidí ženy, tedy první díl švédského filmové adaptace, v níž Salanderovou hraje Noomi Rapaceová. V Británii, kde se prodalo na milion exemplářů trilogie Milénium, měla švédská filmová verze slušný ohlas, ale v Americe nemá film s titulky šanci stát se skutečným hitem.

Muži, kteří nenávidí ženy zdroj: tisková zpráva

David Fincher, který má na kontě například Klub rváčů nebo Sedm, podle listu The Times zřejmě přemístí děj do Kanady, aby se přiblížil americkému publiku. Mulliganová by měla za roli ve třech filmech dostat celkem deset milionů liber (skoro 300 milionů korun). Stala by se tak jednou z nejlépe placených britských hereček. Hollywoodská verze bude moci jít do kin až po uvedení všech tří dílů švédského filmového zpracování.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.