Staronové disneyovky, aneb Aladinem převod animáků do hrané podoby nekončí

24. 5. 2019 - 10:02 | Dokina.cz | Matěj Svoboda

Staronové disneyovky, aneb Aladinem převod animáků do hrané podoby nekončí zdroj: tisková zpráva

Jaké pohádkové klasiky se dočkají nové verze po Aladinovi nebo Krásce a zvířeti? A kdy je uvidíme? 

Do kin právě míří nový Aladin, disneyovka s ambicemi pobavit celou rodinu a vydělat hodně peněz. Tohle studio totiž nedávno zjistilo, že hrané a CGI předělávky klasických animáků diváky docela baví a z nové Popelky, Knihy džunglí nebo Krásky a zvířete se vyklubaly hity. Nedávný Dumbo sice trošku zklamal, ale Aladin by měl všem manažerům Disneyho zpravit náladu. A bude toho víc. Jaké další předělávky nás čekají v nejbližších měsících a letech?

Lví král (Premiéra v ČR 18.7.2019)

lvi kral zdroj: tisková zpráva

Ještě letos se můžeme těšit na novou verzi jednoho z posledních opravdu dobrých 2D animáků od Disneyho. A mohla by stát za to. Novou verzi Lvího krále totiž točí Jon Favreau, který má na kontě i podobně pojatou a velmi úspěšnou Knihu džunglí, v níž dokázal, že si s triky a pohádkami rozumí zatraceně dobře. A navíc může i machrovat, že stvořil filmového Iron Mana, a to taky není málo.

I tentokrát se podíváme do Afriky, které šéfuje lev Mufasa, jenž pomalu připravuje na panování svého malého syna Simbu. Pak ovšem Mufasu zavraždí jeho bratr Scar, Simbu vyžene a těší se, jak konečně sám vezme všechno pořádně do drápů. Simba se ale v divočině seznámí s novými kámoši, vyroste, a nakonec ho najde i kamarádka z dětství Nala a ta mu připomene, co je vlastně zač. A že by nebylo od věci vzít si trůn zpátky.

Z prvních upoutávek vypadá Lví král naprosto nádherně, hlavní hrdiny namluví hvězdy jako Donald Glover, Beyoncé nebo Seth Rogen a ačkoliv to tak z upoutávek nemusí vypadat, nový Lví král podle slov režiséra nemá být absolutní kopírka a čeká nás i pár překvapení. Tohle bude hit. Dejte na mě.

zdroj: Falcon

Zloba: Královna všeho zlého (Premiéra v ČR 17.10.2019)

zloba zdroj: tisková zpráva

Angelina Jolie před pár lety zazářila v dost neobvyklé disneyovské pohádce Zloba – Královna černé magie. Ta se točila okolo zlé čarodějnice ze Šípkové Růženky, udělala z ní však víceméně hrdinku. Nebo spíš antihrdinku… no prostě to nebyla záporačka, ale poměrně drsná kouzelnice, které kdysi zlomili srdce a ona teď nemá k lidem zrovna dobrý vztah. A když chtějí zničit její les, rozhodne se jim postavit a pořádně je potrápit.

Teď se Zloba vrací. Pořád to není vyloženě klaďačka, i když její kamarádka princezna Aurora, kterou chtěla Zloba před lety svou věštbou pořádně potrápit, se ji snaží polepšit. Z Aurory má ovšem být brzy královna a musí se vdát a pro svou říši najít nové spojence. Bohužel se ukáže, že si vybrala špatně a na scéně se objevuje další čarodějnice.

Taková, která je tak zlá, že proti ní Zloba působí jako vcelku sympatická dáma. Souboj dvou čarodějnic je jen otázka času. Ale asi nebude úplně snadné vybrat si, komu fandit. Ani jedna totiž s lidstvem nemá zrovna hezké plány. Krom Angeliny Jolie se vrátí i Elle Fanning a nově dorazí třeba Michelle Pfeiffer.

zdroj: Falcon

Lady a Tramp (Premiéra na Disney+ 12.11.2019)

lady a tramp zdroj: tisková zpráva

Disney se zatím tváří, že tuhle psí romantiku uvidíme ještě letos, ale rozhodně ne v kině. V listopadu totiž spouští svou streamovací službu Disney+, se kterou chce konkurovat Netflixu, a potřebuje na začátek nějaké hity, aby nalákal předplatitele.

A jedním z nich by měla být i nová verze Lady a Trampa. Ta bude kombinovat živé herce se psími hrdiny a má se – podobně jako originál – točit okolo kokršpanělky Lady, která se jednoho dne ztratí své paničce. Je zvyklá žít ve světě, kde jí všichni všechno přinesou až pod nos a teď se octla na ulici. Nejspíš by tu dlouho nepřežila, kdyby se jí neujal zkušený podvraťák Tramp, jenž ví, jak to mezi popelnicemi chodí. Z těch dvou se rychle stanou kamarádi, a nakonec i možná něco víc.

Může však tahle psí láska přestát rozdíly mezi oběma hrdiny? A co se stane, když Lady najdou a ona se bude moci vrátit domů?

Mulan (Premiéra v ČR 26.3. 2020)

mulan zdroj: tisková zpráva

Zatím se všichni tváří, že nová Mulan bude válečné drama. Ano, na jednu stranu vychází z příběhu, který si o podobně vážné a dospělejší zpracování říká, na druhou je to ovšem pořád předělávka kreslené disneyovky, v níž Eddie Murphy daboval malého dráčka. Ale uvidíme, třeba se studio rozhodlo trošku přitvrdit. V každém případě Mulan se odehrává před staletími v Číně, na kterou útočí Hunové.

Císař se chystá připravit vojsko k obraně země a rozhodne, že z každé rodiny musí jeden muž do armády. Mulan je však žena, a tak to vypadá, že do boje bude muset jít její starý otec. To ovšem ona nedovolí, převlékne se za muže a přidá se k vojákům. Teď se musí nejen naučit bojovat, ale také před všemi utajit, co je vlastně zač.

A pokud možno se nezamilovat do svého velitele. Zkušená režisérka Niki Caro má k dispozici nejhvězdnější asijské herce, hlavní role se sice ujme u nás nepříliš známá Liu Yifei, záda jí však budou krýt legendy akčních filmů Donnie Yen nebo Jet Li.

Co bude dál?

Disney má velké plány a vypadá to, že hrané verze klasických animáků tu s námi nějakou chvilku budou. V roce 2020 dorazí i Cruella, příběh záporačky ze 101 dalmatinů a zahraje si ji Emma Stone.

Někdy v budoucnu se pak dočkáme i předělávky artušovské legendy Meč v kameni, kterou točí režisér 28 týdnů poté Juan Carlos Fresnadillo, dorazí i nové verze klasik Pinocchio a Malá mořská víla nebo Zvoník od Matky boží.

Překvapivě se dočkáme i remaku trochu trhlé disneyovky Lilo a Stitch, v níž malá holčička z Havaje adoptuje vesmírnou potvoru, která je ve skutečnosti geneticky vyšlechtěným supermonstrem a velkým fandou Elvise.

zdroj: Falcon

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Disney chystá prequel Lvího krále

Disney chystá prequel Lvího krále

30. 9. 2020 | Novinky | Adam Homola

Líbil se vám loňský Lví král? Tak to máte štěstí, protože Disney chystá nášup.
Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

Čtyři nejzásadnější události filmového roku 2019

3. 1. 2020 | Téma | Matěj Svoboda

Uplynulých dvanáct měsíců znamenalo pro filmové fandy i samotný Hollywood hodně změn. Přepisovaly se žebříčky nejúspěšnějších filmů všech dob, dočkali jsme se velkých překvapení i ještě větších zklamání a možná, že se potichu změnila i pravidla, podle kterých filmový průmysl hraje. Co nejzajímavějšího se ve filmovém světě vloni událo?
Z Lvího krále se stala největší disneyovka mimo Marvel a Star Wars

Z Lvího krále se stala největší disneyovka mimo Marvel a Star Wars

12. 8. 2019 | Novinky | Adam Homola

Nový Lví král je opravdu král. Disney se může gratulovat, protože jde o film s největšími tržbami z kin ze stáje Disney, který není z univerza Marvelu či Star Wars.
Recenze: Lví král – Disney vás zve do Afriky

Recenze: Lví král – Disney vás zve do Afriky

23. 7. 2019 | Recenze | Matěj Svoboda

Předělávka klasického animáku nabízí prověřený příběh a dech beroucí audiovizuální pojetí. Stačí to na výjimečný film?
Nové záběry z Lvího krále připomínají pár týdnů vzdálenou premiéru

Nové záběry z Lvího krále připomínají pár týdnů vzdálenou premiéru

24. 6. 2019 | Trailery | Adam Homola

Disney to s Aladinem trefila a celosvětově přepočítává už přes 800 milionů dolarů, jen z kin. Mezitím chystá další těžkou váhu jménem Lví král.
10 filmů, které letos bude chtít vidět každý

10 filmů, které letos bude chtít vidět každý

4. 1. 2019 | Téma | Václav Rybář

Přehled nejdůležitějších masovek. Tyhle blockbustery a sequely budou hýbat diskuzními fóry.
7 animáků, ze kterých Disney udělá epické hrané velkofilmy

7 animáků, ze kterých Disney udělá epické hrané velkofilmy

30. 11. 2018 | Téma | Václav Rybář

Lví král je jedním z mnoha trháků, které na nás Myšák v následujících letech chystá
Lví král: Disney chystá nádherný remake s hvězdným obsazením

Lví král: Disney chystá nádherný remake s hvězdným obsazením

26. 11. 2018 | Trailery | Adam Homola

Lví král patří bez debat do zlatého fondu animovaných pohádek. Jde o klasiku, která si o ten remake víceméně říká sama. A Disney nelení a remakeuje co se dá. Chystá se hraný Aladdin, příliš roztomilý sloník Dumbo a teď i animovaný Lví král.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.