Spider-Man 3 - preview

29. 9. 2008 - 12:52 | Téma | red

Spider-Man 3 - preview zdroj: tisková zpráva

Natáčení netrpělivě očekávaného Spider-Mana 3 Sama Raimiho se na začátku léta nachýlilo do poslední etapy a objevil se také první teaser

Natáčení netrpělivě očekávaného Spider-Mana 3 Sama Raimiho se na začátku léta nachýlilo do poslední etapy a objevil se také první teaser.

Spider-Man 3 SYNOPSE:
Syn J. Jonaha Jamesona (J. K. Simmons) John (Daniel Gillies) se vrací z vesmírné mise se zajímavým nálezem, který se dostane k Peterovi Parkerovi aka Spider-Manovi (Tobey Maguire). Je to symbiont, který hrdinovi poskytne nový temný úbor a netušené schopnosti, které ovšem mají i jisté vedlejší účinky. Nově vybaven se Spidey utkává s Harrym Osbornem alias Goblinem (James Franco), jenž Parkerovo alter ego odhalil. Harry se proti Spider-Manovi spojí s ozářeným Flintem Markem, který mutuje v písčitého obra Sandmana (Thomas Haden Church). Peter Parker mezitím potkává dceru policejního náčelníka Gwen Stacyovou (Bryce Dallas Howardová), která se do hrdiny zamiluje a znesnadní tak Peterův návrat k Mary Jane (Kirsten Dunstová). A aby toho nebylo málo, je tu ještě novinář Eddie Brock (Topher Grace), který se cítí Spider-Manem pokořen a znenávidí si ho. Když se později k Eddiemu dostane mimozemský symbiont, netrvá dlouho aby se stal obávaným Venomem, temným Spider-Manem.

Dnes již bývalý šéf Marvel Studios Avi Arad naznačuje, že kromě Venoma, Goblina a Sandmana by ve Spider-Manovi 3 měl být ještě čtvrtý nepřítel. Pokud nejde o falešnou stopu, mohlo by snad jít o Lizarda. V teaseru je pár oken, kdy Spidey prchá před proudem vody, za nímž jako kdyby byl ještěří ocas…

INSPIRACE:
Spider-Man 3 Spider-Man 3 je logickým pokračováním Spider-Mana 2, který byl pokračováním Spider-Mana, a stane se zároveň předchůdcem Spider-Mana 4 (když Bůh a diváci dají). Spider-Man vznikl jako produkt mutace, kdy studenta Petera Parkera na exkurzi kousnul radioaktivní pavouk a kluk získal pavoučí schopnosti. Zrod pavoučího super hrdiny z vydavetelské stáje Marvel spadá do počátku šedesátých let. Vytvořili ho Stan Lee a Steve Ditko, přičemž o zásluhy na Pavoučím muži se hlásí také Jack Kirby a Joe Simon. V osmdesátých letech Spider-Manovu vizáž zásadně proměnil Todd McFarlane: zvětšil mu oči, protáhl údy a Spidey celkově zpavoučtěl. Spider-Man byl první komiks, který v roce 1971 prolomil striktní pravidla komiksového kodexu, když zobrazil negativní účinky drog (ani to se nesmělo).

UPOUTÁVKA:
Temné ocelové tónování je příjemné jako stín ve letním parnu a dodává ději bouřkové dramatičnosti. Akce nemá hranic a efekty vypadají velkolepě. Co na tom, že úvodní grafická prezentace zabírá dobrou třetinu upoutávky! Prostřední část je smrští napjatého očekávání i sloganů, což dobře podkreslují rázné perkuse. Následuje závratně výbušný akční segment, během něhož můžeme postřehnout Spider-Manovy nepřátele. Samotné finále je zase naopak až vetřelecky výhružné a klidné. Očekávání, která první teaser Spider-Mana 3 poutá, jsou obrovská. Jedinou vážnou vadou klipu je, že film má premiéru až za deset měsíců.

OBSAZENÍ:
Obsazení hlavních protagonistů je totožné s minulými díly: Petera Parkera hraje Tobey Maguire, který si mezi natáčením pavoučí dvojky a trojky našel čas pouze na účinkování v Soderberghově poválečném thrilleru The Good German. Mary Jane podává mnohem pilnější Kirsten Dunstová (Marie Antoinette, Elizabethtown). Harry Osborn je kořistí Jamese Franca, který nedávno ztvárnil Tristana v Tristanovi a Isoldě. Nováčky v sérii jsou Thomas Haden Church (Bokovka) jako Flint Marko aka Sandman, Bryce Dallas Howardová (Manderlay) v roli Gwen Stacyové a Topher Grace (Wimbledon) coby Eddie Brock/Venom.

TVŮRCI:
Štáb zůstal oproti Spider-Manovi 2 téměř nezměněn. Režie snímku s rozpočtem okolo 300 miliónů dolarů byla svěřena Samu Raimimu, scénář napsal Alvin Sargent, kameramanem je Bill Pope (Matrix) a stříhá Bob Murawski. Místo Dannyho Elfmana ovšem hudbu komponuje horrorový specialista Christopher Young (Nenávist) a vizuální efekty tentokrát nevznikají pod dohledem Johna Dykstry (Oscar za vizuální efekty na Spider-Manovi 2), ale Scotta Stokdyka, který ovšem na minulých Spider-Manech také pracoval.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.