Rocky končí. Sylvester Stallone se rozloučil se svou nejslavnější rolí

29. 11. 2018 - 13:27 | Novinky | Adam Homola

Rocky končí. Sylvester Stallone se rozloučil se svou nejslavnější rolí zdroj: tisková zpráva

Sylvester Stallone sundává rukavice a po více než čtyřech dekádách hází ručník do ringu. Stallone oznámil, že se loučí se svou nejslavnější filmovou postavou, boxerem jménem Rocky Balboa.

Samozřejmě že došlo na ono podstatné slůvko „pravděpodobně“, protože v Hollywoodu platí „nikdy neříkej nikdy“, ale zrovna v případě Rockyho bychom tomu mohli i věřit. Stallonemu je 72 let, aktuálně do kin posílá Creed II a chystá i nového Ramba.

Ten má mimochodem podtitul „Last Blood“ (první Rambo se původně vůbec nejmenoval Rambo, ale jen „First Blood“). Stallone se tak příští rok velmi pravděpodobně rozloučí i s postavou Ramba a postupně tak všechny svoje ikonické role definitivně uzavře. Vlastně ne nepodobně jako to třeba udělal (a v případě Indyho ještě udělá) Harrison Ford.

Stallone oznámil Rockyho definitivní odchod do důchodu ve videu na svém Instagramu. Na závěr videa dodal, že pomyslné žezlo teď předává mladému Michaelu B. Jordanovi, které je hlavním hrdinou obou Creedů.

Pokud tak za pár let vznikne nějaký Creed III, bude už pravděpodobně bez Rockyho. A jakkoliv je pomrknutí na minulosti v podobě přítomnosti Dolpha Lundgrena a jeho Ivana Draga příjemné, sérii Creed by změna nepochybně prospěla. Budoucí filmy série by tak mohly přestat těžit primárně z minulosti a bohaté historie Rockyho a zaměřit se na to co bude, namísto toho co už bylo.

Creed II se ale povedl, takže čistě teoreticky můžeme na minulost zavzpomínat ještě tentokrát a naposledy. A pokud dvojka utrží dostatečně velké peníze, dočkáme se dříve či později trojky.

zdroj: Archiv

Zdroje: Sylvester Stallone Instagram

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.