Róba Marilyn Monroe byla v aukci vydražena za několik milionů korun

14. 6. 2010 - 18:30 | Téma | red

Róba Marilyn Monroe byla v aukci vydražena za několik milionů korun zdroj: tisková zpráva

Róba, v níž Marilyn Monroe ve filmu Páni mají radši blondýnky zpívala, že "nejlepším přítelem dívky jsou diamanty", byla zlatým hřebem aukce hollywoodských kostýmů a rekvizit, která se koncem týdne konala v Los Angeles. Za šaty barvy fuchsie a dlouhé rukavice stejné barvy zaplatil jejich nový majitel 310.000 dolarů (6,2 milionu korun). Bylo to v korunách o milion víc, než se čekalo.

Aukce pořádaná dražební síní Profiles in History, která se specializuje na hollywoodská memorabilia, vynesla celkově v přepočtu asi sto milionů korun. Účastníci mohli volit z 1500 kusů.

Vedle šatů, jejichž cena znovu potvrdila, že mýtus Marilyn Monroe je skoro 50 let po její smrti stále živý, sklidil velký úspěch klobouk, který nosila Margaret Hamilton v roli Zlé čarodějnice Západu ve filmu Čaroděj ze země Oz. Prodal se v přepočtu na 4,13 milionu korun. Jeho vyvolávací cena byla skoro tři miliony korun.

Bezedný kufr, který používala Julie Andrews ve filmu Mary Poppins, se prodal za 1,9 milionu korun, osmkrát dráž, než se čekalo. Naopak menší než očekávaný úspěch měl terakotový pohárek, ze kterého se v závěrečné fázi filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava napil Harrison Ford - stržilo se za něj "jen" 330.000 korun, zatímco se čekalo 400.000.

Prodávalo se taky množství rekvizit z kultovních Hvězdných válek. Za miniaturu stíhačky z jejich čtvrtého dílu neváhal jeden fanatik zaplatit v přepočtu skoro dva miliony korun.
Na své si přišli také fanoušci Johnnyho Deppa. Jeho nůžkovité ruce z filmu Střihoruký Edward přišly nového majitele na 570.000 korun a kabát Jacka Sparrowa z Pirátů z Karibiku na 360.000 korun.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.