Říjnoví herci: velké hvězdy i mladá naděje

7. 10. 2015 - 19:00 | Téma | Ladislav Loukota

Říjnoví herci: velké hvězdy i mladá naděje zdroj: tisková zpráva

Užijte si podzimní nášup! Do projekčních sálů dorazí řada stars, u nichž se charisma snoubí s hereckým uměním. Na řadu přijde slavný hollywoodský veterán i jedna mladá herecká naděje. 

Joseph Gordon Levitt

LEVITT zdroj: tisková zpráva

Mezi pořádně zářivé hvězdy bezpochyby už nějaký ten rok patří Joseph Gordon-Levitt. Čtyřiatřicetiletý herec si vydobyl profesní ostruhy třeba v roztomilé komedii 500 dní se Summer, Nolanových blockbusterech Počátek a Temný rytíř povstal, nebo dvojce Sin City. A zkouší to i jako režisér – jeho zatím největším počinem byla romantická komedie se Scarlett Johansson a Julianne Moore známá jako Don Jon. V dramatu Muž na laně představuje skutečného muže Philippa Petita, který se jako provazochodec ilegálně prošel mezi věžemi Světového obchodního střediska.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Muž na laně, v kinech od 1.října.
Zajímavost: Joseph je čerstvým otcem! V srpnu mu jeho manželka Tasha McCauley porodila syna. Pár měl svatbu loni v prosinci.

Michael Caine

Michael_Caine zdroj: tisková zpráva
Právě s Josephem Gordon-Levittem se ostatně v Temný rytíř povstal i Počátku, setkala také další říjnová hvězda – dobře známý Michael Caine. Herec, který už může hrdě nosit přízvisko „legendární“ míří tento měsíc do tuzemských kin hned ve dvou různých filmech! Už tento týden ho můžete vidět v komedii Mládí. Hvězda řady filmů (mimo již zmíněných Batmanů vzpomeňme třeba na Interstellar, Pravidla moštárny, Kingsman, Potomci lidí nebo Podfukáři) si však zahrála i v další letošní záležitosti Poslední lovec čarodějnic, která půjde do kin v druhé polovině měsíce.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Mládí, v kinech od 8.10. Také bude k vidění v Poslední lovec čarodějnic, v kinech od 22. října.
Zajímavost: Během své kariéry byl Michael Caine šestkrát nominován na Oscara. Sošku pak získal ve dvou případech – za excelentní výkon hořkosladkých Pravidlech moštárny a romantické komedii od Woodyho Allena jménem Hana a její sestry.

Tom Hiddleston

Tom-Hiddleston zdroj: tisková zpráva

Jako Loki v obou dílech Thora i jedničce Avengers okouzlil Tom Hiddleston miliony fanynek po celém světě. Už předtím platil za uznávaného divadelního herce v domovské Británii, ale právě role kontrastního temného záporáka a lstivého bráchy blond klaďase Thora mu výrazně nakopla kariéru. Kromě komiksového fenoménu také bodoval třeba jako sexy upír – muzikant v Jarmuschově Přežijí jen milenci, kde prokázal parádní chemii s Tildou Swinton, hvězdně obsazené Půlnoci v Paříži od Woodyho Allena, nebo historickém dramatu Stevena Spielberga Válečný kůň. To, že se nebojí ani produkce pro děti, pak ukázal v pokračování oblíbených Muppetů. Momentálně jde do kin jeho první horor! A to rovnou dílko natočené mistrem Guillermem del Torro!

zdroj: Cinemart

Uvidíte v: Purpurový vrch, v kinech od 15. října.
Zajímavost: Milý filmový meta moment minulý týden provedl „Hiddles“ před Robertem de Niro v Graham Norton Show. Předvedl totiž de Nirovu slavnou scénu s Al Pacinem z akčňáku Nelítostný souboj, kterou sám původní aktér ocenil uznalým potleskem.

Taron Egerton

taron-egerton zdroj: tisková zpráva

Teď je na řadě nejmladší zástupce našeho „říjnového“ výběru. Jako nadějný agent v perfektním obleku loni získal Taron Egerton slušnou porci slávy. Fešný Velšan, který příští měsíc oslaví 26. Narozeniny, zazářil v řádně černohumorné komedii Kingsman: Tajná služba. Za zmínku však stojí i jeden z jeho prvních počinů, „nenápadné“ vydařené drama Testament of Youth zasazené do počátku první světové války. S historickým žánrem přijde tahle vycházející hvězdička i tento měsíc. V životopisných Legendách zločinu, o pochybné slávě zločinných dvojčat Roye a Reggieho Krayových, se s Tomem Hardym, Emily Browning a Christopherem Ecclestonem podíval do 60. let.

zdroj: Vertical Entertainment

Uvidíte v: Legendy zločinu, v kinech od 15. října.
Zajímavost: Egerton si na oblékání potrpí nejen jako filmový agent, ale i v soukromí. Letos byl totiž časopisem GQ zařazen mezi padesátku nejlépe oblékaných mužů roku 2015. Gratulace!

Bradley Cooper
Jako zkrachovalý šéfkuchař snažící se dobýt zpátky svou ztracenou slávu, se tenhle měsíc ukáže Bradley Cooper. Čtyřicetiletá star od roku 2013 posbírala tři oscarové nominace za role ve snímcích Terapie láskou, Špinavý trik a Americký sniper. Ani jednu však zatím v zlatého plešouna neproměnil. Krom toho má na kontě třeba roli v komiksových Strážcích galaxie a k popularitě ho posunuly i nějaké ty komedie – například Nesvatbovi, Lemra líná, Pařba v Las Vegas nebo romanťárna každým coulem Na sv. Valentýna.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Uvidíte v: Dokonalý šéf, v kinech od 22.10.
Zajímavost: Letošek byl pro Coopera nejen ve znamení další oscarové nominace, ale i nové lásky. Od jara randí s ruskou krasavicí Irinou Shayk, bývalou dlouholetou přítelkyní fotbalisty Christiana Ronalda.

Elyas M´Barek

BAREK zdroj: tisková zpráva

A na závěr mrknem k našim německým sousedům. Koncem měsíce totiž můžete v tuzemských kinech (opět) vidět Elyase M´Bareka ve snímku Fakjů pane učiteli 2. Právě jednička bláznivé komedie tomuhle třiatřicetiletému týpkovi fakt sedla. Už předtím si však získal řadu fanynek třeba v seriálu Turečtina pro začátečníky (k němuž před 3 lety navíc vznikla filmová verze), či v satiře Náš vůdce. Na struny řádné porce černého humoru brnká v hořkosladké komedii Heiter bis volking jako sukničkář, co balí holky na lež, že je nevyléčitelně nemocný. Vůdce upírů si pak střihl v teenagerské fantasy záležitosti Mortal Instruments: Město z kostí a v hlubokém středověku se pohyboval jako Karim v dramatu s Tomem Paynem a Emmou Rigby Ranhojič.

zdroj: Cinemart

Uvidíte v: Fakjů, pane učiteli 2, v kinech od 29. října.
Zajímavost: Elyas, jehož matka je rakouského a otec tuniského původu, před pár měsíci vzbudil menší pozdvižení, když si v jednom interview „postěžoval“, že vzhledem k jeho arabskému jménu jsou na něj úředníci na amerických letištích dost hrubí. O něco později, se mu prostřednictvím postu na sociální síti omluvila sama americká ambasáda v Německu. Slušné.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.