Režisér Kevin Smith byl kvůli obezitě vykázán z letadla

15. 2. 2010 - 20:00 | Téma | red

Režisér Kevin Smith byl kvůli obezitě vykázán z letadla zdroj: tisková zpráva

Režisér Kevin Smith chtěl přeletět z kalifornského Oaklandu do Burbanku, podle aerolinií Southwestern Airlines byl však na let příliš tlustý. Proto byl z letadla vykázán. Dle televizní stanice ABC News pak režisér "zasypal" leteckou společnost naštvanými komentáři na svém účtu sociální sítě Twitter.

Podle pravidel Southwestern Airlines si obézní pasažéři už zhruba čtvrt století musejí v jejích letadlech kupovat dvě sedadlsa, jinak nemohou letět. Smith si původně dvě letenky zakoupil. Poté ale musel svůj let změnit na dřívější, ve kterém bylo jen jedno volné místo. Do letadla byl vpuštěn ale následně mu letecká společnost oznámila, že musí letadlo opustit.

"Drahý SouthwestAire, vím, že jsem tlustý, ale jednal kapitán opravdu správně, když mne vyhodil z letadla, kde už jsem seděl na místě?," reagoval záhy Smith na svém účtu na Twitteru, který sleduje přes 1,65 milionu lidí. Po tomto prvním zápisku pak následovalo mnoho dalších, ve kterých Smith kromě kritiky aerolinií popisoval i další vývoj svého případu.

Když pak nasedl do dalšího letadla, kde už měl dvě místa, vyfotil se, jak sedí jenom na jednom, a podotkl, že zřejmě až tak tlustý nebude, když se mu podařilo mezi oběma sedadly sklopit opěrku a nepotřeboval ani prodloužený bezpečnostní pás. "Hej, SouthwestAire podívej, jak tlustý jsem ve vašem letadle! Rychle! Vyhoďte mě!" napsal pak ke snímku.

Letecká společnost se pak Smithovi prostřednictvím svého účtu na Twitteru omluvila a nabídla mu voucher v hodnotě 100 dolarů. Režisér, jehož v roce 1995 proslavil film Mladí muži za pultem a který se naposled i v českých kinech představil se snímkem Zack a Miri točí porno, se ale její omluvě vysmál a případ dál šťavnatě komentuje.

Podobná pravidla jako Southwest Airlines má podle stanice ABC News většina aerolinek, uplatňuje je ale jenom malá část. "Větší lidé jsou rozhodně diskriminováni. Problém ale je, že letecké společnosti na tom nejsou nejlépe, a vymyslely tak mnoho různých způsobů, jak vydělávat. Sedadla se zmenšují a lidé zvětšují," podotkl odborník na leteckou dopravu Johnny Dicalla.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.