Resident Evil: Poslední kapitola - recenze

30. 1. 2017 - 8:02 | Recenze | František Fuka

Resident Evil: Poslední kapitola - recenze zdroj: tisková zpráva

Milla Jovovichová opět bojuje se zombíky a s agenty Umbrella Corporation, tentokrát proto, že za 48 hodin má být vyhlazeno všechno lidstvo, pokud nebude vypuštěn do vzduchu antivirus, který zombie zlikviduje.

Typická pro tento film je skutečnost, že antivirus je vypuštěn minutu před koncem lhůty, a přitom je řečeno, že se šíří velmi pomalu (mnoho dní), takže lidstvo stejně prohrálo. Nebo ne, a jenom jsem to nepochopil, stejně jako spoustu ostatních věcí v tomto filmu. Ale to je jedno...

Poslední Resident Evil je strašná hovadina, jejíž zápletka dosahuje šílenství těch nejmagorštějších zápletek videoherní série. Je úplně jedno, které postavy v předchozích dílech zemřely, protože přece máme jejich klony (nebo to v předchozích dílech byly jejich klony). Je úplně jedno, jaká jsou medicínská / chemická / fyzikální pravidla čehokoliv, protože se mohou kdykoliv změnit. Je úplně jedno, jakou má kdo motivaci, protože stejně umře...

Což by všechno nemuselo vadit, pokud zrovna máte na něco takového náladu.

zdroj: Falcon

Co bohužel vadí, to je snaha Paula W. S. Andersona o to, aby film byl strašlivě nabušený, hyperkinetický, a proboha nezačal nudit. Proto je celý film opravdu nepříjemně hlasitý (dlouho se mi v kině nestalo, že bych si musel zacpávat uši) a především má odporně agresivní střih, který je tak rychlý, že při většině akčních scén není pořádně vidět, co se děje. Opět: Dlouho jsem něco tak nepříjemného v kině neviděl. A je možné, že se tím tvůrci snaží zachraňovat skutečnost, že jinak by akční scény za moc nestály, protože většina z nich opravdu pozůstává z brutálních zvukových efektů, doprovázených nerozšifrovatelným blikajícím obrazem. Vydržím fakt hodně, ale tohle bylo moc.

Film je příjemně brutální, má docela svěží závěrečnou pointu a zombies (a příbuzných věcí) je v něm víc než dost.

Říkal jsem si, že by mohlo jít o celkem stylové rozloučení s touto sérií, ale kdepak: I když má film podtitul "Poslední kapitola", na konci je velmi jasně naznačeno, že bude pokračování!!!

P.S: Před pár dny vyšla videohra Residen Evil VII, která nemá s tímto filmem nic společného dějem ani stylem. Můžete se zadarmo podívat, jak ji někdo hraje na YouTube, a není to horší zážitek, než Resident Evil: Poslední kapitola.

Hodnocení: 50%

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.