Recenze upoutávek: Catwoman, National Treasure

2. 7. 2004 - 6:03 | Téma | red

Recenze upoutávek: Catwoman, National Treasure zdroj: tisková zpráva

Jaké to bude, aneb recenze upoutávek: CATWOMAN (akční adaptace komiksu od Pitofa s Halle Berryovou), NATIONAL TREASURE ( Nicolas Cage pátrá po pokladu, který ukryli zakladatelé USA) +Fotogalerie CATWOMAN Konečně se objevila plná upoutávka k letnímu hitu studia Warner Bros., komiksové adaptaci Catwoman

CATWOMAN
Konečně se objevila plná upoutávka k letnímu hitu studia Warner Bros., komiksové adaptaci Catwoman.
Catwoman, aka Selina Kyle, je stará Batmanova láska. Civilní jméno hlavní hrdinky ve filmové adaptaci však bude znít Patience Philips. Místo původně uvažované Ashley Judd, ži pozdější Nicole Kidman ji nakone hraje Halle Berry.
Odehrává se v Lake City – tedy žádný Gotham, jak by naznačovala komiksová historie. Hned na začátek upoutávky designérce Philipsové vyčiní její šéf. Následně se dívka svěřuje, jak se celý život cítí „bezmocná“. Potom se namane k pletichám uvnitř kosmetického koncernu Hedare Beauty, kde pracuje, a je zabita. Nejde však do Nebe ani do Pekla, Catwoman ale zrkze božskou intervenci zpátky na Zem. Objeví v sobě sklony k S&M a fetišismu – inu což o to, figuru má Berry výstavní. Zároveň se Patience stala superhrdinkou s kočičí mrštností. Začne šlapat po obvyklé cestě pomsty a chystá se zatopit manželskému páru (Lambert Wilson a Sharon Stone), který vede zmíněnou kosmetičku HB. Patience se zároveň pouští do vztahu s policajtem Tomem Lonem (Benjamin Bratt), který má zas na oplátku pifku na Catwoman, jejíž stezka lemuje hranice práva a zločinu až příliš křivolace.
Náročnost hlavní role je spíš ve fyzické připravenosti, než v hereckém umu. Berry nemá problém s ani jedním a ještě stihne v každém záběru vypadat übersexy.

Catwoman režíruje Pitof, který má na triku přeefektovaného Vidocqa. Upoutávka akcentuje závratnou akci, klipovou formu a funguje jako účinné představení hrdinky.
Na druhou stranu trailer ani v nejmenším nenaznačuje, že by Catwoman měla být něčím jiným, než průměrnou komiksovou adaptací. Místo chlápka v latexu/kůži je tu prostě holka v latexu/kůži.
V ČR od 23.09.


National Treasure NATIONAL TREASURE
Nový trhák Nicolase Cage (Švindlíři /Matchstick Men, Zběsilost v srdci/ Wild at Heart) nese název National Treasure a stojí za ním jaderná produkce Jerryho Bruckheimera a režisér Jon Turtletaub (Fenomén/ Phenomenon).

Námět National Treasure je věru famózní:
Osmý potomek v rodu archeologů Gatesů, Benjamin, se pokouší najít tajný poklad, který během věků procestoval kontinenty, až skončil v rukou zakladelů USA, kteří jej zakopali na odlehlém místě, a mapu k němu umístili na rubovou stranu Deklarace o nezávislosti. Ha! Hrdina se proto rozhodne zmíněnou archiválii ukrást.

National Treasure Kromě Cage ve filmu hrají Sean Bean, Justin Bartha, Diane Kruger, Harvey Keitel, Christopher Plummer a Jon Voight. Právě obsazení je asi to jediné, kvůli čemu by mělo stát za to na National Treasure jít – i když se Cage tváří stejně, jako ve většině svých bijáků, pořád jde o svébytného herce.

National Treasure těží z už téměř kultovních příběhů Indyho Jonese, jenom je tu víc explozí a dynamičtěji se pohybujeme po časové ose. Upoutávka sama je sice pěkně nastříhaná, s rovnoměrným využitím vizuálních efektů a se stupňující se gradací, jde nicméně o velekýč: prostřihy na titulní 3D grafiku, kombinace tvrdé kytarovky s chorálem, toto je snaha o přímý a instantní efekt, bez zájmu vyvolat hlubší dojem.

National Treasure by měl být uveden na Den díkuvzdání, čili 24.11.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.