Recenze: Srážka s láskou – tak trochu jiná romantika

19. 7. 2019 - 9:45 | Recenze | Matěj Svoboda

Recenze: Srážka s láskou – tak trochu jiná romantika zdroj: tisková zpráva

V komedii Srážka s láskou zkouší Seth Rogen balit Charlize Theron. A jde mu to překvapivě docela dobře.

Charlize Theron je jedna z nejlepších hereček současnosti. Má Oscara, ale vedle dramatických rolí naprosto s přehledem zvládá i komediální polohu a patří mezi těch pár žen ze stříbrného plátna, které nevypadají směšně v akčním žánru. Navíc jí to sekne čím dál víc, nebojí se experimentovat s rolemi a práce ji navíc evidentně baví.

To jsou dokonalé předpoklady pro to, aby se mohla hrdě řadit mezi největší hvězdy. Teď se však trošku rozhodla otestovat hranice své popularity, protože ve Srážce s láskou spojila síly se Sethem Rogenem. Osobně ho mám hodně rád, baví mě jeho trošku hovadský humor, navíc se z něj vyklubal i zajímavý scenárista, režisér a producent. Přesto jako by ti dva byli ze zcela odlišných světů. Zápletka jejich společné novinky ale přesně na téhle odlišnosti stojí, tak proč ne?

1 zdroj: tisková zpráva

Fred Flarsky je mladý a celkem dobrý novinář, jenž se nebojí drsně pojmenovávat problémy současného světa. Zároveň jde však tak trochu o vulgární tele, kterého by se člověk malinko styděl představit kamarádům. Charlotte Field je naproti tomu ministryně zahraničí, krásná a elegantní žena a dost možná i budoucí prezidentka Spojených států. Co mají ti dva společného? Před lety, když bylo Fredovi třináct, ho Charlotte hlídala a Fred se do ní tehdy zamiloval.

Teď se shodou náhod opět potkávají a zjistí, že si na sebe nejen pamatují, ale i že jsou pořád naladění na stejnou vlnu. A protože Fred nedávno přišel o práci a dovede Charlotte rozesmát, rozhodne se najmout si ho, aby jí pomohl trošku vyšperkovat a odlehčit její projevy. Ti dva se spolu s hromadou dalších poradců, asistentů a politiků vydávají na světové turné kvůli podpisu důležité smlouvy. Tráví spolu víc a víc času a pomalu se z nich stávají kamarádi. A pak i něco víc. Díky Fredovi je Charlotte uvolněnější, zábavnější a spokojenější. Naneštěstí její práce vyžaduje, aby po jejím boku stál někdo jiný než otrhaný chlap s ošklivým plnovousem v šusťákovce a s kladným vztahem k lehkým drogám. Říká se, že lásce člověk neporučí, když je ovšem ve hře Bílý dům, hraje se podle malinko jiných pravidel.

3 zdroj: tisková zpráva

Srážka s láskou na první pohled připomíná klasické romantické komedie o dvou lidech, kteří se mají rádi, bojí se však, že se od sebe liší tak moc, že jim to jednoduše nemůže vyjít. Je ovšem hodně fajn, že Rogen, Theron a režisér Jonathan Levine si tak trošku pohráli s tím, kdo je vlastně kdo. Za tu silnou a vůdčí osobnost je tu žena a Charlize Theron tuhle roli zvládá naprosto s přehledem. Stejně jako Rogen sympatického a trošku ňoumovitého chlapíka, jenž se octl ve světě, na který není úplně stavěný. A společně jsou ti dva neodolatelní.

Je opravdu zábavné, milé a vlastně i dojemné sledovat, jak Fred svou bezprostředností a lehkou naivitou dovede měnit profesionálku Charlotte a dokáže ji upřímně rozesmát. Samozřejmě když vedle sebe ti dva stojí, člověk si tak nějak automaticky říká, že jim to prostě nemůže vyjít, že z nich nemůže být pár. Na druhou stranu chytrý scénář, skvělí herci a velmi decentně, postupně a uvěřitelně dávkovaná romantika a sbližování člověka donutí, aby Fredovi nejen fandil, ale aby věřil, že tohle nakonec možná fakt vyjít může.

4 zdroj: tisková zpráva

Takže tu máme dva zcela odlišné charaktery, které k sobě hledají cestu. A taky dva herce, kteří vlastně i dost odlišným způsobem hrají a zkouší bavit diváky. Zatímco Charlize Theron tu ztvárňuje poměrně komisní dámu, Rogen hraje typické „rogenovské hovado“, i když samozřejmě ne tak šílené jako v jeho klasických komediích.

Může se stát a nejspíš se i stane, že vám jeden z těch přístupů nebude sedět, ale naštěstí právě s tímhle tvůrci počítají. Stejně jako k sobě hledají cestu hrdinové, tak se pokoušejí "sladit" i dva zcela odlišné přístupy k žánru romantické komedie. A v obou případech do sebe nakonec všechno přirozeně zapadne.

zdroj: Vertical Entertainment

Srážka s láskou je povedená romantická komedie, jejíž tvůrci se nebáli porušovat žánrová pravidla a být odvážnější než usedlá konkurence. Fredovi i Charlotte budete fandit, aby spolu skončili, dovedou vás rozesmát i dojmout, a hlavně nakonec přesvědčí, že láska může mít vážně ty nejnečekanější podoby.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.