Producent Rychle a zběsile vrací do hry Cliffhangera

13. 5. 2019 - 11:09 | Novinky | Adam Homola

Producent Rychle a zběsile vrací do hry Cliffhangera zdroj: Foto: Tristar

Akčních thrillerů z prostředí horolezců rozhodně není mnoho a jeden z nejlepších, ne-li ten úplně nejlepší, je starý dobrý Cliffhanger se Sylvesterem Stallonem z roku 1993. Teď se nechystá pokračování, ale rovnou reboot a i když u toho už Stallone být nemá, motají se kolem toho pořád hodně zajímaví lidé.

O reboot Cliffhangera by se měl postarat producent Neal Moritz (Rychle a zběsile) a za kamerou bude stát režisérka Ana Liliy Amirpour. Hlavní roli si pro sebe neuzurpuje žádný svalovec, ale zatím stále neobsazená drsná ženská hrdinka.

V důležité, ale prý maličké roli by se měl ve filmu objevit i Jason Momoa, který o své účasti teprve vyjednává, jak reportuje Deadline. Scénář má na starosti Sascha Penn (Creed II) a pokud se něco nepokazí, mělo by se začít natáčet někdy příští rok. Což by mohlo teoreticky znamenat premiéru v roce následujícím, tedy 2021.

Zatím je to ale ještě všechno ve hvězdách, a i natáčení je daleko, nicméně snaha oživit Cliffhangera pro novou generaci diváků tu očividně je. A lidé za kamerou jsou víc než zajímaví. Údajná absence Stallona, kterému by v roce 2021 bylo už 75 let, by vadit nemusela.

Stávající tvůrci o novém Cliffhangerovi mluví jako o napínavé akční jízdě na horách, v níž prý uvidíme, co všechno je člověk schopný udělat kvůli přežití v těch nejvíce extrémních situacích. Postavy si mají sáhnout na hranici možností a aby toho nebylo málo, má se příběh točit kolem nějaké velké špionážní zápletky.

Celé to zní jednoduše až příliš dobře na to, aby to nevzniklo. Týmu Moritz & Amirpour tak držíme palce a doufáme, že se s nimi a jejich hrdiny vydáme za pár let do mrazivých hor.

První artwork na nového Cliffhangera:

cliffhanger zdroj: tisková zpráva

Trailer na starého Cliffhangera se Stallonem:

zdroj: TriStar Pictures

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.