Přeneste si „kino svět“ do svého domova!

2. 2. 2015 - 13:33 | Dokina.cz | Adéla Prokopová

Přeneste si „kino svět“ do svého domova! zdroj: tisková zpráva

Filmy a seriály si řada z nás pouští pro zvýšení adrenalinu v krvi, nebo protože je prostě milujeme a sledování novinek nás baví. Na ty nejlepší premiéry si rádi zajdeme do kina, kde si vychutnáme tu pravou atmosféru, dynamický zvuk a obraz na velkém plátně. Ale proč si nepřenést kus této atmosféry do svého domova?

Nevšední filmový zážitek s domácím kinem

Jako v kinosále se budete cítit při sledování filmu přes domácí kino. Přináší to řadu výhod: nemusíte opustit pohodlí domova a ještě ušetříte na vstupenkách a drahém popcornu. Nejste omezeni programem kina ani rušeni ostatními návštěvníky. A když si budete chtít odskočit na toaletu, film jednoduše zastavíte a nic Vám z něho neuteče.

Vytvořte si kolem sebe příjemné prostředí: před sledováním filmu si připravte občerstvení, zapalte svíčky a obklopte měkkými polštáři. Připraveni? Můžete začít s Vaší vlastní projekcí!

Filmový zážitek s kvalitním domácím kinem

Pokud se teprve chystáte k nákupu domácího kina, neberte tu nejlevnější sestavu v supermarketu a raději zajděte do specializovaného obchodu. Kvalitní domácí kino Vám vydrží několik let a bude opravdu hrát. V tomto případě se vyplatí, když si připlatíte. Částka, kterou do sestavy investujete, se Vám v porovnání s cenami vstupenek brzy vrátí. Design a barvu vybírejte s ohledem na vybavení v obýváku. Ke každému nábytku se bude hodit sestava v černé barvě, která nikdy neomrzí.

Z čeho se skládá domácí kino?

V minulosti jej tvořilo DVD, v dnešní době je stále oblíbenější a vyhledávanější Blu-Ray přehrávač. Dále v sestavě nechybí pořádný basový reproduktor (neboli subwoofer) a pět výškových reproduktorů. Když je rozmístíte po obýváku, bude iluze kinosálu naprosto dokonalá.

Subwoofer nejlépe splní svou funkci a zvýší se jeho efektivnost, když jej postavíte do rohu místnosti. A jak rozestavit reproduktory? Dva dejte po obou bocích televizoru, jeden situujte doprostřed před televizi nebo nad ni a zbývající dva za prostor, kde sedíte.

Reprosoustava domácího kina je k dostání v různých tvarech. Platí, že čím více nerovnoběžných stran budou jednotlivé reproduktory mít, tím menší bude dunění, které by mohlo naštvat sousedy. Pokud preferujete klasický tvar obdélníku, ptejte se po reprosoustavách, které jsou pečlivě vytlumeny.

K domácímu kinu patří i televize s pořádnou uhlopříčkou. Tu byste měli umístit blízko ke stěně s okny, aby se od obrazovky neodráželo světlo. A jaká je optimální vzdálenost od pohovky? Uvádí se, že zhruba trojnásobek rozměru uhlopříčky.

Domácí kino sice úplně nenahradí projekci filmů v kinosálech, ale i tak Vám přinese nevšední zážitek z podívané. Prostorový zvuk Vás vtáhne do děje filmu, a pokud se rádi bojíte, zintenzivní pocity při nečekaných scénách.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.