Papírová města - recenze nové romantické komedie

26. 7. 2015 - 23:30 | Recenze | Vojtěch Karlík

Papírová města - recenze nové romantické komedie zdroj: tisková zpráva

Příběh nové romantické komedie, která před týdnem dorazila do kin, pojednává o tom, jak se jeden stalker, co dost letr očumoval spolužačku a snil o tom, jak spolu chodí, stane součástí jejího hloupého dobrodružství. Pro teenagery je příliš chytré, pro chytré lidi zase moc hloupé. Výsledkem je poněkud bizarní snímek, který s radostí označuji za nejhorší událost letošních prázdnin.

Quentin (Nathaniel Wolff) je takovým tím typickým nesmělým klukem, kterých vídáme kolem sebe dost na to, že nemá smysl se jimi vůbec zabývat. Režisér Jake Schreier však o jednom takovém nýmandovi natočil film. Tenhle týpek má (podle distribučního listu) nespoutanou sousedku Margo, což spočívá v tom, že je taková hyperaktivně naložená. Jednou zaklepe na Quentina a vytáhne jej v noci ven. Quentin, protože o téhle afektované krávě vlastně sní celý svůj krátký život, tak řekne ano. Ne, opravdu neřekne: "Co tady děláš? Máš v hlavě nastláno a táhni." Je to typický filmový submisivní slaboch, co se bohužel chová podle scénáře a nemá to logiku.

zdroj: Cinemart

Takže ti dva jako prolezou pár míst, udělají pár jako dobrodružně legračních věcí, nad nimiž se asi producent společně s autorem dvakrát zakuckali smíchy (aby se i trochu dojali) a pak se zase vrátí každý domů. Jenže světe div se. Ta holka druhý den není ve škole. Takže Quentin pojme podezření, že něco není v pořádku a začne jí hledat. A teď pozor, je to podle knihy!

Afektovaná holka, co má obočí, že by se s ním daly vybavit tři dámské rozkroky z osmdesátých let, totiž zmizela proto, aby jí jako Quentin hledal. On si to alespoň namlouvá. Vyrazí s kámoši, s nimiž zažívá takové menší dobrodružství, které se křečovitě snaží nebýt jako Zahulíme, uvidíme, ale vlastně to tam trochu je.

Papírová města zdroj: tisková zpráva

Ten film je úplně o ničem. 50 odstínů šedi si hrají na erotické drama, tohle má být asi komedie pro teenagery, jejímž cílem je docílit v přítmí kinosálu nějaké té "obíračky". Dva si padnou kolem ramenou, protože se zasmějí pár tupým vtípkům, ale také dostanou dávku takových těch idiotských lidských mouder, díky kterým je svět přesně tam, kde je teď.

Ti tři kluci, co se vydávají na hledací výpravu, jsou přesně lidmi, kvůli kterým vznikla šikana. A ta holka, kolem které se to celé točí, je přesně tou ženskou, co jednou bude  tou nevyrovnanou hysterickou krávou, co se bude stresovat ze složenek a příliš mnoha úvěrů. Co bude remcat každým okamžikem, kdy se chlap bude chtít cítit svobodněji.

Jestli si nechcete kazit den, nechoďte na to.

Hodnocení: 30 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.