O natáčení filmu Sklapni a zastřel mě

17. 10. 2005 - 12:30 | Téma | red

O natáčení filmu Sklapni a zastřel mě zdroj: tisková zpráva

Když se v roce 2003 umístil krátký film režiséra Steena Agra na druhém místě na UK 48 Hour Film Challenge, většina lidí by ho ráda viděla na místě prvním

Když se v roce 2003 umístil krátký film režiséra Steena Agra na druhém místě na UK 48 Hour Film Challenge, většina lidí by ho ráda viděla na místě prvním. „Ten film byl úžasný a my jsme jenom zírali, jak dobré to je. Potom se navíc ukázalo, že Steen chodí pravidelně k nám ho hospody,“ říká Paul Sherwood, producent společnosti Storitel. Nad pivem v hospodě v Didsbury se Steen zmínil o několika scénářích, na kterých právě pracoval. Jeden z nich byl právě nápad Sklapni a zastřel mě – příběh jednoho anglického chlapíka, kterému na dovolené nešťastnou náhodou zemře manželka. Šlo samozřejmě o komedii. „Steen nás ohromil. Scénář nás všechny rozesmál. Chtěli jsme natočit celovečerní film a nikdy jsme nebyli v Praze.“ To byl hlavní důvod, proč Sherwood souhlasil s tím, že Soritel vyprodukuje Steenův film a splní mu tak jeho „český sen“.

Plán byl prostý. Natočit ambiciózní scénář v cizí zemi, s cizími herci a štábem za velmi málo peněz. „Měli jsme co dělat, aby to vyšlo, ale nakonec se to podařilo“. Sklapni a zastřel mě je černá komedie i film o přátelství a gangsterech. „Mám rád filmy, které překvapí a vezmou vás někam, kam se často nedostanete. Myslím, že můj film je docela mainstreamový, jen je v něm pár podivných věcí. Snažím se, aby moje filmy byly něco mezi ranými Spielbergovými filmy a bratry Coeovými,“ říká režisér.

Film je vystavěn na několika klíčových scénách – pád sochy, Colinův pokus o sebevraždu a kousky gangsterova psa měly být ve filmu hned od začátku. „Zbytek prostě nějak vyplynul z absurdity světa. Vpouštím obyčejné postavy do neobyčejných situací a pozoruji, jak se s tím poperou. Také jsem chtěl natočit film na celkem ponuré téma – sebevraždy – ale podat to pozitivním způsobem. Vlastně to vůbec není příběh o smrti, jde spíš o to, jak se vyrovnat se svým osudem a vědět, jak dál pokračovat životem.“

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.