Nový film o Transformers se blíží - připomeňte si celou sérii

17. 6. 2014 - 7:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Nový film o Transformers se blíží - připomeňte si celou sérii zdroj: tisková zpráva

Transformers jsou opět tady! Je to restart, kterým se evidentně filmové studio společně s režisérem a producentem Michaelem Bayem snaží dokonale vydělávající stroj trochu promazat a udržet jej i nadále při životě. A jestli někdo tvrdí, že jde o poslední díl, pak se velmi pravděpodobně bude plést. My vám přinášíme pro připomenutí přehled všech filmů z celé "Bayovské" série.

První Transformer z vesmíru se objevil již v roce 1984 a bylo to v televizi. Stejnojmennný televizní seriál (jen s jedním s navíc na konci) se zrodil v koprodukci amerického a japonského studia a dal vzniknout jedné hračkářsko-filmové legendě. Transformers jsou brakem, ale krásným dětským brakem, na který většina z nás vzpomíná s láskou. Málokdo si dnes uvědomuje, že historie této značky je tak brutálně komerční, až se tomu nechce věřit. Původně totiž Transformers vznikli z obchodu mezi hračkářskými společnostmi Hasbro (USA) a Takara Tomy (Japonsko). Vznik Transformers většině dětí v osmdesátých letech utekl, snad kromě těch, jejichž rodiče měli přístup do Tuzexu. Na druhou stranu vidět záběry z původního seriálu není nijak povznášející. Svojí animátorskou "nekvalitou" nepůsobí zrovna jako rodící se kult. Přesto šlo tehdy u malých kluků o velký hit, který velmi rychle doplnilo hned několik komiksů a celé dlouhé řady hraček. Byznys funguje i nadále, jak nasvědčuje i vznik čtvrtého dílu nové filmové série.

Transformers (2007)

zdroj: YouTube.com

První film o Transformers bodoval na všech frontách. V kinech to byl jasný trhák, který v amerických kinech vydělal téměř 320 miliónů dolarů a celosvětově se příjem přehoupl přes 700 miliónů. Pro režiséra a producenta Michaela Baye to bylo jasné znamení, že sázka na Shiu La Beoufa, coby mladíka, který se seznámí s jedním s transformerů a nakonec zachrání lidstvo, byla správná. Zlí jazykové vám však budou říkat, že tím pravým lákadlem však nebyly triky mutujících aut, ale především sympatie herečky Megan Fox

Transformers: Pomsta poražených (2009)

zdroj: YouTube.com

Sam Witwicky (Shia LaBeouf) si už přivykl popularitě nabyté ze setkání s hodnými Autoboty i zlými Deceptikony, ale teď je čas na krátko vše zapomenout. Mladík vyráží do víru vysokoškolského studia. Jenže klidné studium netrvá dlouho. Vlastně ani nestihne začít. Po studentovi, jehož roboti rozpoutali válku v prvním díle, teď jdou kdejací vesmírní padouši. Film je nastavovanou kaší, ale stále fungují naprosto excelentní triky. Michael Bay vsadil na téměř původní obsazení a například s hloupého agenta tajných služeb hraného Johnem Torturrem udělal ještě více komickou postavu. Vyplatilo se, protože dvojka celosvětově vydělala o sto miliónů dolarů více než předchozí díl.

Transformers 3

zdroj: YouTube.com

Při přistání Apolla 11 na Měsíci byla objevena obří vesmírná loď. To je samozřejmě velké tajemství, které zatím nikdo neví. Jenže koráb v sobě skrývá tajemství, kvůli kterému opět povstanou Deceptikoni i Autoboti a opět se rozhoří efektní podívaná na bojové scény plné triků. To vše samozřejmě probíhá za plné herní asistence LaBoufa. Můžete si říkat, co chcete, ale značka Transformers funguje parádně. Snímek vydělal celosvětově více než miliardu dolarů.

Transformers: Zánik

zdroj: Archiv

Máme se těšit? Máme se bát? Ani jedno! Za čtvrtým dílem opět stojí Michael Bay, který do světa Transformers přichází s novou dějovou linkou. Tu tentokrát představuje Mark Wahlberg coby automechanik Cade. Nebudeme asi vůbec překvapeni, když se z jednoho jeho auta vyklube přímo nejvyšší šéf Autobotů Optimus Prime. A aby toho nebylo málo, kromě klasických půtek nás čekají ještě dinoboti, což jsou mechaničtí dinosauři, kteří se více než na logice, vezou na módní vlně prehistorických zvířat. Bay slibuje, že čtvrtý díl bude temnější. To koneckonců kdysi tvrdili i tvůrci Harryho Pottera. Uvidíme, zda to znamená více temných záběrů, či jen nějaká ta vulgární hláška k dobru.

Máte rádi auta, co se mění na roboty? Pak se již brzy dočkáte čtvrtého dílu. Napište nám, který ze tří uvedených hitů, máte nejraději.

Zdroje: Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.