Novinky v kinech, které nás potěší tento týden - sci-fi i romantika

16. 7. 2014 - 21:38 | Téma | Vojtěch Karlík

Novinky v kinech, které nás potěší tento týden - sci-fi i romantika zdroj: tisková zpráva

Nové filmy tentokrát potěší nejen příznivce klasických hollywoodských blockbusterů, ale také děti a příznivce dokumentární tvorby. Do kin dorazí kreslené pokračování Letadla 2: Hasiči a záchranáři, restartem klasiky je pak Úsvit planety opic.

Zejtra napořád

zdroj: bontonfilm.cz

Debutující režisér Rudolf Havlík přichází s filmem, v němž chce divákům nabídnout trochu té komediálnosti, moralizování a romantiky současně. Snímek natočil podle vlastního scénáře a popisuje v něm příběh Petra Krause, který za prací cestuje do Číny, odkud si mezitím domluví několik schůzek naslepo v Čechách. Doma však zjistí, že práci v Číně pokazil a musí se opravdu snažit, aby si zachránil práci. Schůzek se však nechce vzdát, proto vyráží na velký výlet po republice a zjišťuje, že před problémy nelze věčně utíkat.

Úsvit planety opic 

zdroj: Cinemart

Druhý díl restartované série nás přivede do doby, kdy je lidstvo zdecimováno nebezpečným virem a opice začínají sbírat jednu výhodu za druhou. Od chytrého lidoopa, který výsledkem pokusů nového léku se dostáváme do doby, kdy opice žijí v lesích a sbírají síly na boj s unaveným lidstvem.

Letadla 2: Hasiči a záchranáři

zdroj: bontonfilm.cz

První Letadla nebyla kdovíjakým hitem, ale protože se držela vizuálního stylu populárních Aut od Pixaru, našla si dostatečné množství malých diváků, kteří podlehli kouzlu malých mluvících éroplánů. Teď se oblíbený hrdina prášek vrací. Vyhrál snad všechny velké turnaje, ale už nesmí závodit. Objevuje však kouzlu létání u záchranářů. Už se těšíme na další várku hraček, které novinku určitě budou doprovázet.

Magický hlas rebelky

zdroj: YouTube.com


Olga Sommerová natočila dokumentární film o životě Marty Kubišové. O názvu filmu nikdo nemůže ani vteřinu pochybovat, protože hned úvodní minuty filmu jsou věnovány písničce. Sommerová natočila dokument, v němž skládá poklonu jedné z nejvýraznějších osobností české pěvecké scény.

Ida

zdroj: Aerofilms

Než se osmnáctiletá novicka stane jeptiškou, musí navštívit jedinou žijící příbuznou, o jejíž existenci neměla dosud ani tušení. Nečekané setkání dívku nasměruje na cestu za odkrytím svého pravého jména, svého židovského původu a temného rodinného tajemství.

Zdroje: Aerofilms , Vlastní , YouTube

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.