Na co koukat v televizi (když už člověk musí...)

14. 6. 2004 - 13:16 | Téma | red

Na co koukat v televizi (když už člověk musí...) zdroj: tisková zpráva

Ve 25., nejen televizním týdnu (14.–20. června): Na Firmu, Lampasy, Šišouny...a psychopata ze San Franciska. Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec

Jako vše, co autor napíše, je i tento televizní výběr do velké míry závislý na jeho vlastních preferencích, pohledu na svět, smyslu života, náladě, a tak vůbec. Neplatí to jistě absolutně, usilovně se v přehledech snaží zohlednit i obecný vkus, ale znáte to, přes něco vlak prostě nejede. Tak to tak, prosím, berte - zpravidla tehdy, propásnete-li kvůli němu svou oblíbenou telenovelu, estrádu nebo fotbal.

TIP TÝDNE

Firma (The Firm)
Prima - středa 22:15
Thriller natočil na motivy knihy Johna Grishama (Případ Pelikán, Čas zabíjet) zkušený Syndey Pollack (Tootsie, Vzpomínky na Afriku). Vypráví o mladém právníkovi, který nastoupí do firmy za fantastických podmínek, ale zanedlouho dostane od FBI nabídku na spolupráci proti svým chlebodárcům. Do hlavních rolí obsadil režisér Toma Cruise a Gene Hackmana. (1993)

FILMY

Psychopat ze San Franciska (Pacific Heights)
ČT1 - pátek 23:55
Manželský pár si koupí dům v San Francisku, ale aby mohli splácet hypotéku, pronajmou část svého příbytku sympatickému chlapíkovi. Nejprve jde všechno hladce, avšak záhy začne dělat nový nájemník problémy a terorizovat své hostitele... V titulní roli Michael Keaton (Batman). (1990)

Coneheads Coneheads (Coneheads)
Nova - pátek 9:25
Svérázná komedie o mimozemšťanech, kteří měli na Zemi připravit půdu pro invazi. Přistání jim ale trochu nevyšlo, a tak jsou nuceni zapomenout na své poslání a pokusit se začít žít mezi pozemšťany. Navzdory svým šišatým hlavám a podivné mluvě nepřijdou nikomu podezřelí - samozřejmě až na bdělého imigračního úředníka. V roli otce šišouna se objeví „krotitel duchů“ Dan Aykroyd. (1993)

Bláznivá střela 33 1/3: Poslední trapas (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult)
ČT1 - sobota 20:45
Poslední díl policejní komediální smršti s Leslie Nielsenem, vdovou-po-králi-rokenrolu Priscillou Presleyovou a (asi)-vlastním-přičiněním-vdovcem O. J. Simpsonem. Tentokrát sestavu ještě doplní tehdejší sexbomba a playmate časopisu Playboy, bohatá-vdova-po-stařičkém-milionáři Anna Nicole Smith. Pozn.: Pokud se vám přes internet nějak podaří dostat se k její televizní reality show, určitě se na ní podívejte. Je to něco na způsob Osbourneových, ale Ozzy je proti ní jaderný fyzik a váží asi o sto kilo míň. (1994)

Addamsova rodina II (Addams Family Values)
ČT2 - sobota 10:45
Neméně veselé pokračování příhod šílené rodiny v černém. Tentokrát se narodí další malý Addams a strýčka Festera oblbne sňatková podvodnice. Režíroval opět Barry Sonnenfeld (Muži v černém). (1993)

Tajemství mého úspěchu (The Secret Of My Success)
Nova - sobota 14:05
Michaela J. Foxe si většina z nás pamatuje z úspěšné trilogie Zpátky do budoucnosti nebo ze seriálu Všichni starostovi muži (vysílala ČT 1). Dávno před tím, než jej Parkinsonova choroba donutila skončit s herectvím natočil tuto nenáročnou komedii o netrpělivém mladíkovi, jenž se rozhodne obejít svůj zdlouhavý kariérní postup zkratkou. (1987)

Základní instinkt (Basic Instinct)
Nova - sobota 22:05
Svým způsobem kontroverzní, možná šokující a dnes už vlastně kultovní příběh jednoho sekáčku na led a jednoho policejního výslechu bez spodního prádla. Přesně v intencích tvorby holandského režiséra Paula Verhoevena (Showgirls, Hvězdná pěchota). Hlavní aktéři: Michael Douglas a Sharon Stoneová, které Základní instinkt zajistil pověst sex-symbolu 90. let. (1992)

Lampasy Lampasy (Stripes)
Prima - sobota 13:45
Billy Murray a Harold Ramis, jedni z hlavních protagonistů slavných Krotitelů duchů, se sešli s jejím režisérem Ivanem Reitmanem už v roce 1981. Natočili spolu komedii od dvou kamarádech, rozhodnutých - z nedostatku užitečnějších vloh - udělat kariéru v armádě, a při tom se trochu pobavit. (1981)

9 a 1/2 týdne (9 1/2 Weeks)
Prima - sobota 23:05
Adrian Lyne, specialista na - jak to nazvat... kontroverzní umělecko-erotické filmy? Je rovněž podepsán pod dalšími tituly (Lolita, Osudová přitažlivost, Neslušný návrh), vystavěnými na obdobném tématu. Tato adaptace románu, popisuje zničující milostný příběh úchylného Mickey Rourkeho (Sejměte Cartera) a, jak říká klasik, "oběti jeho zvrhlé vášně" Kim Basingerové, pro kterou to byla zcela jasně životní role. (1986)

Zbytečná krutost (Blood Simple)
ČT2 - neděle 0:40
Raná tvorba bratří Joela a Ethana Coenů jde zcela v duchu jejich pozdějších snímků - Millerova křižovatka nebo Fargo. Některé vydařené scény a nápady tohoto kriminálního dramatu si pak dokonce znovu půjčili právě do Millerovy křižovatky. Možná až na trochu vyumělkovaně fatální závěr, je to bezpochyby velmi kvalitní podívaná, chvályhodně uváděná v původním znění s titulky. (1983)

Tajemství loňského léta Tajemství loňského léta (I Know What You Did Last Summer)
Nova - neděle 23:10
Jeden z úspěšných teenagerských hororů, postavených na prastaré formuli, spočívající v postupné a vynalézavé likvidaci skupinky mladých atraktivních lidí. Produkt se stejnou hodnotou, jako popcorn, který si k němu koupíte, natočil Jim Gillespie (D-Tox se Stallonem) a objeví se v něm i Sarah Michelle Gellarová z populárního seriálu Buffy – Přemožitelka upírů. (1997)

Artové teletipy Jana Jaroše: týden od 14. do 20. června

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.