Na co jít DOKINA: Hotel plný zabijáků, moderní vězení nebo Chata na prodej

27. 7. 2018 - 13:34 | Dokina.cz | Václav Rybář

Na co jít DOKINA: Hotel plný zabijáků, moderní vězení nebo Chata na prodej zdroj: tisková zpráva

Nemáte čas zdlouhavě studovat programy kin a recenze? Máme pro vás řešení v podobě krátkého pořadu, který vám v několika minutách poradí, co s načatým víkendem.

Tentokrát jsou česká kina plná muklů. Hotel Artemis nabídne hlavně tu VIP sortu, která si ráda za trochu klidu a prémiové lékařské péče připlatí. Debut scenáristy třetího Iron Mana tak trochu čerpá z hotelu Continental v Johnu Wickovi. Artemis je ale zároveň i špitál, kterému pevnou rukou vládne Jodie Foster. O hvězdy není nouze ani na jednotlivých sálech či pokojích, jen nesmíte od filmu po akčních ukázkách čekat vyložený nářez, mnohem lépe funguje jako atmosférická konverzačka, ve které akce funguje jen jako občasné koření. Plán útěku 2 nás pro změnu zavádí do vězení, z něhož prý nelze uniknout. Jenže protože je to dvojka, je celkem jasné, že to někdo zkusí. Bude to Sylvester Stallone, který takhle utíkal už v jedničce? Ne, snímek trochu klame tělem a Stallone tu má jen vedlejší roli. Záleží tedy na vás, jestli máte na zamřížované prostory až takový fetiš, abyste se tímhle zamřížovaným béčkem dobrovolně prokousali.

zdroj: Archiv

Pro někoho může být vězením i víkend strávený s vlastní rodinou. Tak zhruba ti jistě cítí ti mladší v takové normální rodince, která se před prodejem jede naposled rozloučit s milovanou chatou. Tragikomedie Chata na prodej si odnáší od českých kritiků poměrně smířlivá hodnocení, dokonce padají i slova o nových Homolkových.

A třešnička na konec? Asi největší akční pecka letošního léta, šestý díl Mission: Impossible s podtitulkem Fallout, oficiálně startuje až příští čtvrtek. Pražské a bratislavské kino IMAX ho ovšem exkluzivně promítají o týden dříve, takže pokud se nemůžete dočkat a chcete si vylomeniny Toma Cruise užít na co největším plátně, máte jedinečnou příležitost.

S přehledem kinopremiér se budete pravidelně setkávat vždy v pátek, ale chystáme pro vás letos v létě i další výrazné změny. Dejte nám v komentářích a na sociálních sítích vědět, jak se vám líbí.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.