Mortal Kombat se vrací, dohlédne na něj James Wan

21. 5. 2019 - 10:51 | Dokina.cz | Adam Homola

Mortal Kombat se vrací, dohlédne na něj James Wan zdroj: tisková zpráva

Filmový Mortal Kombat se vrací a to hned pod taktovkou Jamese Wana, režiséra veleúspěšného Aquamana.

Podle Variety by měly začít přípravy už tento měsíc a natáčet se bude v Austrálii. Scénář píše Greg Russo (píše i reboot Resident Evila) a režírovat bude debutant Simon McQuoid, který do projektu přinese své zkušenosti z natáčení reklam. James Wan pak bude na film dohlížet z pozice producenta.

Herci ještě oznámení nejsou, na to je příliš brzy, ale první jména bychom se mohli dozvědět za nedlouho. Pořád také nevíme, zda půjde o adaptaci vůbec první hry, nebo zda si bude brát film inspiraci z posledních dílů série.

Tvůrci se ale mohou bez problémů na herní příběhy vykašlat, vzít jen etablovaný svět, dobře známé postavy a vyprávět s nimi příběh vlastní.

Stejně tak se neví, zda půjde o eRko, což se sice automaticky nabízí, nebo se budou muset filmaři a fanoušci spokojit s ratingem PG13. Ten by ale vadit vůbec nemusel, ostatně stačí vzpomenout na první filmový Mortal Kombat, kde paradoxně nebyla prakticky žádná krev, žádné usekané končetiny a nejen že to fungovalo - v rámci možností to bylo své herní předloze i věrné.

Režisér Simon McQuoid je sice velká neznámá, ale James Wan je víceméně sázka na jistotu, byť bude na Mortal Kombat dohlížet „jen“ coby producent. Wan totiž natočil Aquamana, sérii V zajetí démonů, Insidious, Rychle a zběsile 7 a svého času i úplně první Saw: Hra o přežití.

zdroj: Archiv

Zdroje: Variety

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.