Mel Gibson se vrací k filmu, protože se již nechce nudit

29. 1. 2010 - 14:30 | Téma | red

Mel Gibson se vrací k filmu, protože se již nechce nudit zdroj: tisková zpráva

Je tomu již osm let, co Mel Gibson naposledy zazářil ve velkém hollywoodském filmu. Z filmu neodešel kvůli svým osobním problémům, o kterých informovala nejrůznější média, ale už se prostě nudil v povolání, kterého z něho udělalo hvězdu.

Na scénu se Mel Gibson vrací filmem Na hraně temnoty. Vrací se s novou energií a cítí prý, že má zase divákům co nabídnout.  "Byl jsem už poněkud otupělý. Byl jsem unavený a nudilo mě to," řekl Gibson nedávno o období, které následovalo ihned po snímku Znamení z roku 2002 vyprávějícím o mimozemšťanech na Zemi.

Mezitím Oscary ověnčený režisér filmu Statečné srdce režíroval kasovní trhák Umučení Krista a další hit Apocalypto. Produkoval a také režíroval některé epizody televizního seriálu Chlapi sobě.

Ale větší pozornost než jeho práce mu vynesly jeho osobní problémy. Obvinění z řízení auta v opilosti a antisemitské výroky na adresu policisty, který ho v roce 2006 zatýkal, plnily stránky novin v celém světě. Gibson se veřejně omluvil. Nedávno ho na obálky bulvárního tisku dostal rozchod s manželkou, nová přítelkyně a nové dítě.

Hvězda filmů 80. a 90. se těší stále popularitě diváků a ve snímku Na hraně temnoty se vrací k žánru akčních filmů, který zdokonalil v hitech jako Šílený Max, Výkupné, Odplata a sérii Smrtonosná zbraň.

Ve filmu Na hraně temnoty hraje Gibson policistu Thomase Cravena, jehož jediná dcera je zavražděna přímo na prahu jeho domu. Policisté mají za to, že cílem měl být právě Craven, ten ovšem rozjíždí své vlastní vyšetřování, které vede k tajemnému životu dcery a vládnímu spiknutí.

Gibson přiznává, že ho přitahují postavy, které ztratily člena rodiny a bojují s justicí. "Je to staré téma a je to část většiny mýtů o hrdinech. Něco se pokazí a někdo to musí dát do pořádku," řekl.

Gibson se vrátil k herectví, protože si myslí, že může opět něco nabídnout a věří, že ve snímku Na hraně temnoty to mohl udělat. Nikdy veřejně nemluvil o tom, proč opustil herectví. "Myslel jsem si totiž, že se jednou vrátím," řekl na vysvětlenou.

Nyní se vrátil s určitou vervou. Bude hrát v temné komedii The Beaver režírované Jodi Fosterovou. Je to příběh muže, který trpí depresemi, dokud nedostane hračku bobra, jež mu pomůže vyrovnat se se životem. Objeví se také ve snímku o Američanovi v mexickém vězení How I spent my Summer Vacation, který by se měl objevit na plátnech kin v roce 2011.

Nejvíce však Gibsona těší, že bude dělat dlouho hýčkaný příběh o Vikinzích s Leonardem DiCapriem. Je to totiž téma, které ho jako první napadlo, když v 16 letech začal uvažovat o tom, že by dělal film.  "Mám rád dějiny," řekl. "Rád si zkouším představovat, jaké to asi bylo, hlavně, když nemáme jasnou představu o tom, co bylo, a možná si to idealizujeme."

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.