Luc Besson chystá nový film - francouzský komiks Valerian a Laureline

13. 5. 2015 - 22:18 | Novinky | Vojtěch Karlík

Luc Besson chystá nový film - francouzský komiks Valerian a Laureline zdroj: tisková zpráva

Režisér Pátého elementu Luc Besson se poslední roky věnoval více produkování kasovních trháků, ale popularita posledního snímku Lucy jej zjevně posílila k dalšímu režisérskému počinu. Fanoušci tohoto bezesporu kultovního tvůrce se mohou těšit na adaptaci francouzského komiksu Valerian a Laureline.

Francouzský komiks vznikl již v roce 1967 a od té doby se jej prodalo více než 10 miliónů výtisků. Bessona prý toto dílo vždycky přitahovalo a bavilo, ale vlastně nikdy nepřemýšlel nad jeho zfilmováním. K tomuto kromu však nyní dospěl a ponejvíc se nyní raduje francouzská komiksová komunita.

Valerian zdroj: tisková zpráva

Budoucí Laureline v podání modelky Cary Delevingne.

Režisér chce do hlavních rolí obsadit herce Cara Delevingne and Dane DeHaana a natáčet začne již toto léto. Premiéru naplánoval druhou polovinu roku 2017. O dalším obsazení zatím nepadly žádné detaily.

Valerian zdroj: tisková zpráva

Zveřejněný vizuál nic neříká. Snad jen, že to může být fajn komiksový film, nebo pořádné béčko.

Besson odhalil i název chystaného díla a příběh. Valerian and City of Thousands Planets bude netypickým sci-fi a hádáme, že i hodně vizuálně zajímavým dílem. Valerian a Laureline zkoumají planetu Syrte, která hlavní a centrální planetou systému o tisícovce dalších světů. Úkolem hrdinů je zjistit, zda její obyvatelé nepředstavují nebezpečí pro naší planetu. Najdou však světy zmítající se před občanskou válkou a Valerian s Laureline si budou muset vybrat stranu, s níž spojí své síly. Tak tedy, řečeno bylo vše. Teď už jen doufat, že další film se Besssovi povede.

Zdroje: Cïnemablend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.