"Landovský" film Tacho z prostředí závodníku rally má premiéru 2.prosince

8. 11. 2010 - 8:00 | Téma | red

"Landovský" film Tacho z prostředí závodníku rally má premiéru 2.prosince zdroj: tisková zpráva

Za první opravdu "Landovský" film označuje režisérka a producentka Mirjam Landa snímek z atraktivního prostředí závodníků rallye, který pod názvem Tacho vstoupí do kin 2. prosince ve stejný den v Česku i na Slovensku. V hlavní roli automobilového závodníka se objeví Daniel Landa, který je zároveň autorem hudby. Hlavní ženskou postavu ztvární Olga Lounová.

"Doufám, že to bude jeden z předvánočních trháků a dostaneme do sálů i lidi, kteří normálně do kina nechodí," řekla ČTK Landa.  Režisérka německého původu, která se za Daniela Landu provdala v roce 1990 a má s ním tři dcery, Anastázii a dvojčata Roxanu a Rozálii, vnímá, že její manžel se nikdy zcela nezbavil pověsti kontroverzního umělce.

"Pro spoustu lidí je přitažlivý a spousta lidí nemá Dana ráda. On je přitom strašně pozitivní a tolerantní člověk, je to absurdní, ale už jsme si na to zvykli," uvedla Landa. Jeden z nejprodávanějších zpěvákům české populární hudby, který začínal na přelomu 80. a 90. let jako frontman radikální skupiny Orlík, se dlouho věnoval autokrosu a závodům tahačů. Před dvěma lety při klatovské Rallye Šumava havaroval, utrpěl otřes mozku a byl chvíli v bezvědomí.

TACHO zdroj: tisková zpráva

"Po nehodě se na netu psalo, že měl "ten hajzl chcípnout"," připomněla Landova žena s tím, že se rozporuplný vztah veřejnosti k jejímu muži odrazil také v problémech při shánění sponzorů na jejich film.

Natáčel se na Slovensku v okolí Nitry. Scénář, který odpovídá žánru černé komedie, napsali manželé Landovi společně. "Je to první opravdu Landovský film, protože Kvaska byl můj film s Danovou hudbou, ve kterém také hrál. Teď jsme společně napsali scénář za pět dnů, tím způsobem, že jsme si doma přehrávali dialogy. Byla to spousta práce, až šestnáct hodin denně, ale bylo to zábavné," vzpomíná Mirjam Landa.

"Spolupracovalo se nám výborně, oba jsme se dostatečně realizovali," řekl ČTK Daniel Landa.

TACHO, Mirjam Landa, Daniel Landa

Zatímco její úspěšný snímek Kvaska je postaven na písních, protože se odehrává v muzikálovém prostředí, v případě Tacho tomu tak není. Landova hudba v něm přesto bude hrát svou roli. Ve filmu zazní jeho písně a scénická hudba, která se objeví na soundtracku. "Bylo toho hodně, za normálních okolnosti nemusíte skládat takové množství hudby, ten film mi dal opravdu zabrat. Ale na výsledek jsem hrdý," uvedl Landa.

"Pro Dana jako herce bylo těžké vidět mě režírovat, jako manžel si mně jako režisérce přece jen dovolí odporovat více než jiný herec, ale oběma nám šlo o co nejlepší výsledek. Ve svých profesích režisérky, herce a autora hudby jsme se respektovali," podotkla Mirjam Landa.

TACHO zdroj: tisková zpráva

Zdůraznila, že její manžel, bývalý automobilový závodník, točil všechny náročné scény sám, zatímco jiní herci využívali jako dubléry profesionální jezdce ze Zlína. Svou roli Daniel Landa považuje za "prodlouženou ruku" své závodní kariéry, nikoliv za její pokračování.

Landova herecká partnerka Lounová, zpěvačka známá z muzikálu Golem a seriálu Ošklivka Katka, se k projektu Tacho podle režisérky dostala na poslední chvíli, když roli týden před natáčením odřekla původně angažovaná herečka. "Nejdříve jsem ji po prvním kole konkurzů nevybrala, ale dva dny před natáčením jsem se probudila s tím, že ji chci, nedovedu si to vysvětlit," uvedla Landa.

V příběhu, v němž není nouze o napětí, adrenalin, silné motory a touhu po vítězství, se dále objeví například Roman Pomajbo, Martin Havelka, George Nicolas, Christopher Rithin, Timothy Otis či Rudolf Hrušínský.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.