Kong: Ostrov lebek - recenze nového filmu s velkými monstry

9. 3. 2017 - 9:29 | Recenze | František Fuka

Kong: Ostrov lebek - recenze nového filmu s velkými monstry zdroj: tisková zpráva

Rok 1973. Na neprobádaný ostrov, zahalený mlhou, se vydává několik vrtulníků se spoustou lidí. Mimo jiné motherfucking voják Samuel L. Jackson, šílený vědec John Goodman, fotografka Brie Larsonová a stopař Tom Hiddleston. A ještě asi tucet dalších vojáků, vědců a jiných překvapivých postav (včetně Johna C. Reillyho, který na ostrově přežil 30 let a tak trochu se zbláznil). Někteří z nich nevědí, do čeho jdou. Jiní tuší, že se na onom ostrově ukrývá jedno nebo více monster...

Warner Bros. pokračují ve svém experimentování a svěřili režii tohoto velmi drahého spektáklu víceméně neznámému a nezkušenému Jordanu Vogt-Robertsovi. A dobře udělali, neboť tento člověk má velmi příjemný smysl pro humor, nadsázku a jemné pomrkávání na diváka. Jinými slovy, od začátku filmu je jasné, že se nebere úplně vážně a nebojí se a dělat si legraci ze sebe i z jiných filmů (ať už s monstry nebo bez).

Nový Kong úžasně vypadá. Kompozice některých záběrů je úchvatná a naprostá většina oblud (kterých je hodně a v žádném traileru neuvidíte všechny) se pohybuje bezchybně. Párkrát si možná i radostně výsknete při nějakém obzvlášť cool sežrání. Je nutno uznat, že ILM animátoři jsou pořád nejlepší a Weta Digital se jim pořád nevyrovná.

zdroj: YouTube.com

Bohužel s ubíhající stopáží (film má skoro dvě hodiny) přibývá scén, které nejsou svižné, vtipné a odlehčené, a film se stává poněkud stereotypním. Další honička, další výbuch, další pád někam, a mezitím další kus filosofování, které vypadá skoro jako kdyby se bralo vážně. Postav je tolik, že se jen jedna - dvě z nich stačí aspoň trošku rozvinout, a jakákoliv snaha o pomalejší, vážnější scénu se míjí účinkem.

A je to sice místy docela brutální, ale jen tak brutální, aby to mohlo být mládeži přístupné.

Nový Kong je sice dobrý film, ale studio jako už tradičně zapomnělo, že méně je někdy více, a snažilo se ho udělat tak mega, až tím otupilo jeho zábavnost.

P.S: 3D je jako obvykle spíše na závadu, leckteré ty krásné obrazové kompozice bych si raději vychutnal bez brýlí, v plném světelném rozsahu.

P.P.S: Z logiky věci vyplývá, že nemůže jít o pokračování King Konga Petera Jacksona z roku 2005 (protože v tomto filmu nikdo neví nic o tom, že před 40 lety veliká opice demolovala New York). Až po závěrečných titulcích překvapivě (a poněkud nepřehledně a zbrkle) zjistíme, že šlo o prequel úplně jiného filmu z roku 2014.

Hodnocení: 70%

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.