Kina IMAX uvedou Mission: Impossible – Ghost protocol jako první

8. 12. 2011 - 12:30 | Téma | red

Kina IMAX uvedou Mission: Impossible – Ghost protocol jako první zdroj: tisková zpráva

Distribuce filmu Mission: Impossible - Ghost protocol je výrazně spojena s velkoformátovými kiny IMAX. Jejich diváci včetně toho pražského na Floře budou mít totiž možnost zhlédnout další pokračování příběhu agenta Ethana Hunta jako jedni z prvních na světě.

"Film má v České republice spolu s dalšími zeměmi premiéru 15. prosince, v pražském kině IMAX se však slavnostní předpremiéra uskuteční už ve středu 14. prosince," oznámil Lukáš Vedral ze společnosti Pragency. Ve Spojených státech se podle něj tento snímek začne promítat až o den později, a to výhradně ve formátu IMAX.

"Právě na hlavním filmovém trhu v Americe je spojení očekávaného hitu s kiny IMAX nejvýraznější. Na jejich obří plátna tam totiž vstoupí Mission: Impossible - Ghost protocol 16. prosince, zatímco do všech ostatních kin ve Spojených státech vtrhne Tom Cruise až o pět dní později, těsně před Vánocemi 21. prosince," uvedl Vedral.

Mission Impossible - Ghost Protocol

"Ta nejlepší možnost, jak se s filmem předvést, je pro mě v současnosti IMAX. Chtěl jsem, aby první diváci viděli film opravdu ve velkém, s nejlepším obrazem a zvukem. Abychom my měli jistotu, že ho viděli v té nejlepší možné formě," komentoval neobvyklé předsazení filmu oscarový režisér Brad Bird v rozhovoru pro Los Angeles Times.

Plných 30 minut filmu obsahuje scény, které se natáčely na speciální kamery IMAX. Během těchto vybraných sekvencí se výrazně rozšíří filmový obraz, který v tu chvíli vyplní v těchto kinech celé plátno a nabídne divákům jedinečný zážitek z akčních a dramatických scén. Jednou z nich bude například scéna, ve které Tom Cruise v roli Ethana Hunta slézá nejvyšší budovu světa v Dubaji Burdž Chalífa o výšce 828 metrů.

Mission Impossible - Ghost Protocol

Speciální IMAX kamery používali tvůrci čtvrté Mission: Impossible i během natáčení v Praze v srpnu a září loňského roku. Pražské kino IMAX sehrálo v té době důležitou úlohu; v utajení se zde totiž uskutečnila pracovní projekce materiálů pořízeného právě na speciální kamery pro velký formát. V polovině roku 2011 fungovalo ve 46 zemích světa celkem 560 kin IMAX včetně pražského sálu.

Jeden z největších hitmakerů v Hollywoodu Tom Cruise, který je zároveň producentem snímku, natáčel v Praze v atraktivních lokalitách. Mimo jiné na Pražském hradě, v Haštalské a Kozí ulici, na Vyšehradě i v bývalé bubenečské čističce odpadních vod. Ve filmu se vedle něj objeví například Jeremy Renner, Michael Nyqvist, hrdina kultovního seriálu Ztraceni Josh Holloway a ruský herec Vladimir Maškov.

ČLÁNKY O FILMU

Tom Cruise ve čtvrté Mission: Impossible opravdu málem skončil

Tom Cruise ve čtvrté Mission: Impossible opravdu málem skončil

15. 2. 2019 | Trailery | Adam Homola

Pamatujete ještě na doby, kdy byl Tom Cruise téměř odepsaný? Poskakoval po gauči, rozdával divné rozhovory a vůbec se choval tak, jak se od někoho v jeho pozici neočekává. Cruise tak najednou spadl z vrcholu Hollywoodu dolů. Tam, kde s ním nechce nikdo moc spolupracovat a tam, kde ho chtějí vyštípat i z jeho vlastní série.
Vzpomínáme na sérii Mission Impossible - špionážní film čtyřikrát jinak

Vzpomínáme na sérii Mission Impossible - špionážní film čtyřikrát jinak

28. 7. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Jenom velmi těžko by se v nynějším filmu hledala série tak pestrá jako pentalogie snímků Mission Impossible, jejíž pátý díl s žertovným podtitulem Národ grázlů nyní razí do kin. Někdejší adaptace televizního seriálu hledala svou identitu až do čtvrtého dílu, vzniklého v režii Brada Birda. Mrkněte se, jak se různí režiséři snažili Mission Impossible pojmout po svém - a jak se na tom vždy promítly dobové tendence filmové akce. 
Severoamerickým kinům stále kraluje čtvrtý díl Mission: Impossible

Severoamerickým kinům stále kraluje čtvrtý díl Mission: Impossible

6. 1. 2012 | Téma | red

Čtvrtý díl série Mission: Impossible - Ghost Protocol o silvestrovském víkendu kraloval v amerických kinech a obhájil tak první místo v žebříčku návštěvnosti, na které se vyhoupl během Vánoc. Beze změn zůstaly i další dvě příčky: druhou pozici podobně jako o vánočním víkendu drží americká akční detektivka Sherlock Holmes: Hra stínů a na třetí zůstala animovaná komedie Alvin a Chipmunkové 3. Celkově však tržby z prodeje lístků v USA a Kanadě za loňský rok ve srovnání s rokem 2010 klesly a návštěvnost se propadla na nejnižší úroveň od roku 1995, napsala agentura Reuters.
Kocour v botách opět vede návštěvnost kin

Kocour v botách opět vede návštěvnost kin

29. 12. 2011 | Téma | red

Už počtvrté se animovaný americký film Kocour v botách umístil v čele nejnavštěvovanějších snímků českých kin. O víkendu mu však k tomu stačilo pouhých 7632 diváků, z čehož vyplývá, že zájem o filmové projekce byl o Vánocích mizivý.
Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol

12. 12. 2011 | Téma | red

Vybírají si mise, jejichž splnění je prakticky nemožné. Ve čtvrtém díle Mission: Impossible tým vedený Ethanem Huntem (Tom Cruise) posune hranice nemožného ještě o něco dál. To ale není jediný důvod, proč by se akční podívaná měla stát filmovým hitem konce letošního roku.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.