Jeskyně (The Cave) - preview

14. 9. 2005 - 9:09 | Téma | red

Jeskyně (The Cave) - preview zdroj: tisková zpráva

Rezervní štáb z MATRIXU se vrhá do rumunské divočiny, kde natáčí horrorový příběh o zlu, které dřímá hluboko na dně komplexního jeskynního systému. Věrná kopie staršího projektu THE DESCENT. +Fotogalerie. Horror Jeskyně (The Cave), za kterým stojí rezervní štáb z Matrixů, je zatím zajímavý spíš díky peripetiím okolo svého vzniku, než filmovou kvalitou

Horror Jeskyně (The Cave), za kterým stojí rezervní štáb z Matrixů, je zatím zajímavý spíš díky peripetiím okolo svého vzniku, než filmovou kvalitou. Aktuální upoutávka je tak napínavá/ objevná/ zábavná, že jsem se jen silou vůle přinutil nezmáčknout rychloposuv. Na dvouminutový klip je to opravdu výkon. Na druhou stranu windows media player tlačítko rychloposuv nemá.

Rumunsko je pro západní země krajina minimálně stejně tajemná, jako Česko a od doby prospektorského Návratu do Cold Mountain (Cold Mountain) Anthonyho Minghelly se tu navíc točí podobně skvělé hollywoodské filmy.

The Cave Hluboko v Karpatech takhle jednou vědci objeví ruiny opatství ze 13.století. Při bližším průzkumu vyjde najevo, že opatství stojí u vchodu do obřího jeskynního systému. Místní biologové věří, že by ve slujích mohli přebývat dosud neznámí živočichové, a tak najmou skupinu amerických badatelů, kteří se s nimi do hlubin země vydají.
Američané přivezou supermoderní techniku a jde se na věc. Tehdy ještě nikdo netuší, co vlastně v hlubokých a temných jeskyních vědci najdou…
Hodně ale napoví dvě věci: přítomnost posvátných ruin a satanistické vzorce na stěnách jeskyně.

The Cave Děj The Cave se až neskutečně přesně shoduje s dějem knihy Jeffa Longa The Descent, která zase vychází z klasických děl Julese Verna a H.G. Wellse.
Právě The Descent měl původně pro plátno adaptovat David S. Goyer (Blade, Batman začíná (Batman Begins)), ale projekt vyzněl do ztracena. Místo něj se blanami realizace prokousal Prime Evil, později přejmenovaný na The Cave, ovšem bez nejmenší zmínky o tom, že by byl The Descent alespoň inspiračním zdrojem filmu.

The Cave je debutem Brucea Hunta, pomocného režiséra na Matrixu.
Představitelem hlavního hrdiny je Cole Hauser, který ztvárnil hlavní roli v thrilleru Paparazzi a k vidění byl i ve filmech Rychle a zběsile 2 (2 Fast 2 Furious), nebo Slzy slunce. Ostatní herci se objevují spíš v televizních produkcích.
Kameramanem je Ross Emery, druhý kameraman z Matrixu.

The Cave zatím vypadá jako totální béčko, neinspirovaný mix Vetřelce a Vymítače ďábla. Pořád ale existuje naděje, že se z Hunta vyklube trashový vypravěč typu Paula W.S. Andersona.

Premiéra v USA: 8. 4. 2005

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.