Hollywood chce restartovat Robina Hooda ve stylu Nolanova Batmana

5. 8. 2015 - 9:00 | Novinky | Adam Homola

Hollywood chce restartovat Robina Hooda ve stylu Nolanova Batmana zdroj: tisková zpráva

Robin Hood je látka, kterou nemůže Hollywood nechat ležet ladem. Vždycky jednou za pár let nás oblaží novým zpracováním starého známého příběhu a v nadcházejících letech to nebude jinak. Chystá se totiž hned několik projektů, ale nejblíže k první klapce má podle všeho studio Lionsgate. To už pečlivě vybírá první herce, kteří budou podstatně mladší, než na jaké jsme byli u klasických filmů zvyklí.

Ostatně nový film by se měl jmenovat Robin Hood: Origins a tak uvidíme samotné začátky známé legendy. Co na tom, že začátky, respektive dobu před pobíháním po Sherwoodském lese, nám už před pěti lety ukázal Russell Crowe. Teď to dostaneme znova, jen v podání někoho, kdo by mohl být Crowovým synem. Robin Hood: Origins by měl být, alespoň podle zdrojů Deadline, mnohem drsnější a špinavější, než vystrojená pohádková romance.

Tu rozhodně čekat nemáme a co do atmosféry a vyznění filmu, je nový Robin Hood přirovnávám k Temnému Rytíři. Hlavní hrdina by se v Origins vrátil z křížové výpravy, aby našel Sherwoodský les přímo prolezlý korupcí a zloduchy. Dal by tedy dohromady svoji partičku a sní by vzal spravedlnost do vlastních rukou. Ale už k samotným adeptům na hlavní roli:

Taron Egerton

taron egerton zdroj: tisková zpráva

Kolik mu je: 25

Odkud ho znáte: Kingsman: Tajná služba, Testament of Youth

Co připravuje: Legend, Eddie the Eagle a pravděpodobně dalšího Kingsmana

 

Nicholas Hoult

nicholas hoult zdroj: tisková zpráva

Kolik mu je: 25

Odkud ho znáte: Mad Max: Zběsilá cesta, X-Men: Budoucí Minulost

Co připravuje: Collide, Equals, Kill Your Friends, X-Men: Apokalypsa

 

Jack Huston

jack huston zdroj: tisková zpráva

Kolik mu je: 32

Odkud ho znáte: The Broadwalk Empire, Špinavý trik

Co připravuje: Pride and Prejudice and Zombies, Ben-Hur

 

Jack Reynor

jack reynor zdroj: tisková zpráva

Kolik mu je: 23

Odkud ho znáte: Transformers: Zánik

Co připravuje: The Secret Scripture, Free Fire, Jungle Book: Origins

 

Dylan O'Brian

dylan obrian zdroj: tisková zpráva

Kolik mu je: 23

Odkud ho znáte: Labyrint: Útěk

Co připravuje: Labyrint: Zkouška ohněm, Deepwater Horizon

Podle zdrojů Deadline má prý k roli blízko Jack Reynor, který měl mít s režisérem Otto Bathurstem údajně velmi plodnou schůzku. Potvrzo ale zatím nic není a role klidně může skončit v rukách některého ze zbývajících adeptů.

O produkci Robin Hood: Origins by se pak měla postarat firma Appian Way, kterou mimochodem vlastní Leonardo DiCaprio. Jestli by roli (výkonného?) producenta sehrál samotný DiCaprio zatím nikdo nepotvrdil a dojít k tomu nemusí, Leo má plné ruce práce i bez Robina Hooda. Pokud všechno půjde podle plánů, spustí se produkce Origins v prvním kvartále příštího roku.

Není si vůbec těžké představit, že by Lionsgate nechal mladé herce podepsat smlouvu na více filmů najednou. V případě úspěchu si pak může studio mnout ruce a těžit značku v dalších a dalších pokračováních. Je ale potřeba dodat, že Lionsgate není jediný, kdo se aktivně snaží dostat nového Robina Hooda do kin.

rhmit zdroj: tisková zpráva

Ano, existuje i takovýto Robin Hood, tentokrát s podtitulem Men in Tights

O vlastní film se známým zbojníkem má zájem i Warner Bros, Disney a Sony. Poslední jmenované studio mimochodem svoji verzi Robina Hooda popisuje jako kombinaci Rychle a Zběsile a Mission: Impossible. Což zní sice dost divoce, ale na druhou stranu proč nemít v kinech nějakou středověkou nevážnou akční jízdu?

Naposled nám Hollywood, konkrétně studio Universal, nadělil Robina Hooda v podání "gladiátora" Russella Crowa. Marion si zahrála Cate Blanchett, Johna Oscar Isaac, Sira Loxleyho Max von Sydow a Godfreyho Mark Strong. Tahle hercká esa se snažil ukočírovat Ridley Scott (Vetřelec, Gladiátor, Exodus, Prometheus) a dostal na to kolem 200 milionů dolarů.

Trailer na Robina Hooda s Russellem Crowem z roku 2010

Bohužel z toho nakonec vylezl jen docela dobrý film, který ale v kinech neobstál. V Americe utržil 100 milionů dolarů, ze zbytku světa něco přes 200 milionů. Kolem a kolem žádný oslnivý výsledek. To bylo v roce 2010. Teď už pár let uplynulo a tak by mohli být diváci na nového Hooda připravení. A klidně by mohl být mladší a drsnější, když byl minule starý a standardní a neklaplo to tak, jak by si asi většina představovala.

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.