Herci pod stromeček? Sexy Murphy i klasik Hanks!

18. 12. 2015 - 20:00 | Téma | Ladislav Loukota

Herci pod stromeček? Sexy Murphy i klasik Hanks! zdroj: tisková zpráva

Že před Vánoci nevíte, kde vám hlava stojí? Nechte jí odpočinout v kině! Adventní čas rozhodně nouzí o filmové trháky netrpí. Krom netrpělivě očekávaných Hvězdných válek, bude třeba i špetka špiónštiny nebo dojemné drama. Které mužské herecké tváře vás v prosinci potěší?

Tom Hanks
Začneme ve velkém stylu! Od prvního prosincového čtvrtku totiž v kině můžete vidět nový film Stevena Spielberga spolu s dalším klasikem Tomem Hanksem v hlavní roli. Špionážní drama z nejtužšího období studené války představí Hankse jako právníka, který je pověřen ožehavým případem a ještě ožehavější misí.
Představovat tohoto hollywoodského mazla je pravděpodobně zbytečné – stejně jako jeho Forrest Gump se nachomýtl k mnoha blockbusterům a oceňovaným snímkům. Za všechny připomeňme třeba Mendesovu Road to Perdition, posmutnělou Philadelphii, realistické Apollo 13, svižné Chyť mě, když to dokážeš nebo nedávný opus Atlas mraků. Cizí mu rozhodně není ani režie. Kromě spolupráce na seriálů Bratrstvo neohrožených a Ze Země na měsíc, má na svém režisérském kontě třeba čtyři léta starou komedii Moje krásná učitelka.

Tom-Hanks-014 zdroj: tisková zpráva

Uvidíte v: Most špionů, v kinech od 3. prosince.
Zajímavost: Most špionů je už v pořadí čtvrtým snímkem, u kterého Hanks spojil síly se Spielbergem. Předchozími počiny byly filmy Zachraňte vojína Ryana, Terminál a již zmíněné Chyť mě, když to dokážeš. Klapne to i tentokrát?

Cillian Murphy
Teď tu máme jednoho fešného Ira. Cillian Murphy si už 15 let frčí svou úspěšnou byť nikterak okázalou kariérou. Za tu dobu se stihl představit ve ci-fi Sunshine, zombie hororu 28 dnů poté nebo dvojici Nolanových Batmanu. K vidění je však i v mnohem skromnějších filmech. Třeba Snídaně na Plutu nebo drama Na hraně lásky patří k nejlepším věcem, které tenhle krasavec s hlubokýma očima okořenil.
Nedávno zazářil rovněž v britském televizním seriálu Gangy z Birminghamu, kde zvrárnil muže, jenž má ke kladné postavě podobně daleko jako antihrdinové Perníkového táty nebo Policejního odznaku.
Uvidíte v: V srdci moře, v kinech od 3. prosince.
Zajímavost: Cillian Murphy letos zavítal i do našich končin. S Jamiem Dornanem (50 odstínů šedi) tu totiž natáčel historické drama o atentátu na Heydricha. Zatímco Dornan ztvárnil Jana Kubiše, Murphymu připadla role Josefa Gabčíka.

cilian zdroj: tisková zpráva

John Boyega
Další na řadě je jednu začínající star, kterou zřejmě čekají velké věci. Na 17. prosince totiž teprve třiadvacetiletý John Boyega vtrhne do kin s dlouho očekávaným pokračováním Star Wars! A ač budou Star Wars jeho první blockbuster a dosud procházel spíš seriály, jsou do něj vkládána slušná očekávání.
Na rozdíl od své kolegyně Daisy Ridley se Boyega mohl však již zapsat v povědomí fanoušků sci-fi filmů. Rozený Londýňan v totiž devatenácti letech prorazil rolí Mosese v nízkorozpočtovém akčním dobrodružství Útok na věžák.
Uvidíte v: Star Wars: Síla se probouzí, v kinech od 17. prosince.
Zajímavost: Boyega byl prý tak nervózní, že svým rodičům svém obsazení do role Finna neřekl až do chvíle, než se tahle informace objevila na internetu. Tak hodně zdaru!

JOHN-BOYEGA-facebook zdroj: tisková zpráva

Jean Reno
Mnohem uleželejším prosincovým dárečkem bude tenhle legendární Francouz s marockými kořeny, který bravurně zvládá jak drsné, tak i komediální role. Leon, Brutální Nikita, Magická hlubina, Purpurové řeky, Godzilla ale i potrhlí Návštěvníci nebo nedávno natočené vážné drama z období druhé světové Odsun jsou jen některé z mnoha snímků jeho dlouhé a úspěšné kariéry.
Jeana Rena letos dostanete doslova pod stromeček, protože jeho nejnovější snímek přijde do českých kin právě na Štědrý den. Drama Králové hor slibuje řadu krásných přírodních záběrů příběh “o přátelství” malého chlapce, zkušeného lovce (Reno) a mláděte orla. Tak co si na to zajít třeba před štědrovečerní večeří? Za filmové lahůdky se na vás zlaté prasátko nebude zlobit.
Uvidíte v: Králové hor, v kinech od 24. prosince.
Zajímavost: Jean Reno má venkov rád i v reálném životě. Krom svých hereckých aktivit totiž vede farmu v Provence, kde pěstuje olivy. Zázemí má však i v několika světových metropolích. Změna je třeba.

jean zdroj: tisková zpráva

Benicio del Toro
Na samém sklonku roku vás čeká Perfektní den! A to i v případě, že bujaré oslavy Silvestra zrovna nemusíte. Právě to je totiž název dalšího novinkového snímku, který v Česku vyjde v posledních hodinách starého roku. A jednou z hlavních hvězd příběhu čtyř humanitárních pracovníků operujících ve válkou poznamenaném území, bude charizmatický Benicio del Toro.
Ten má teď fakt úspěšné roky – nedávno jste ho mohli vidět třeba v akčňáku Sicario: Nájemný vrah, jeho hlas rovněž uslyšíte v Malém princi. Loni se zas objevil ve Strážcích galaxie a Skryté vadě. Pokud půjdeme ještě hlouběji, nelze zapomenout na 21 gramů, Sin City-město hříchu, Traffic-nadvláda gangů nebo Strach a hnus v Las Vegas.
Uvidíte v: Perfektní den, v kinech od 31. prosince.
Zajímavost: Benicio del Toro je třetím Portorikáncem v historii, který získal Oscara. Vynesla mu ho právě spolupráce na zmíněném Traffic: Nadvláda gangů. Prvním byl už v roce 1950 José Ferrer za roli ve filmu Cyrano z Bergeracu. O 11 let později pak cenu získala Portorikánka Rita Moreno díky West Side Story.

benicio-del-toro-1 zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.