Frank - recenze zbrusu nové a hodně ujeté hudebního komedie

4. 11. 2014 - 20:31 | Recenze | František Fuka

Frank - recenze zbrusu nové a hodně ujeté hudebního komedie zdroj: tisková zpráva

Mladý irský keyboardista Jon (Domhnall Gleeson) je nečekaně požádán, aby narychlo zaskočil za indisponovaného keyboardistu avantgardní kapely. Záskok se podaří a Jon je následně víceméně unesen na opuštěnou chatu, kde má s kapelou dát dohromady nové album.

Všichni členové kapely (m.j. Maggie Gyllenhaalová) jsou maximálně divní, ale nejdivnější je její frontman Frank (Michael Fassbender), který nikdy nesundává svou velkou papírovou hlavu (ani ve sprše).

zdroj: AČFK

Asi snadno pochopíte, že když natočíte plus mínus normální scénu ze zákulisí avantgardní kapely a jejímu frontmanovi dáte na hlavu papírovou masku, výsledek je tak nějak automaticky legrační. A film Frank je legrační.

Jak ale ubíhají minuty, začne z těch bizarností vystupovat tragédie titulního hrdiny, který pochopitelně není úplně psychicky v pořádku a má k tomu nějaké své důvody.

Frank zdroj: tisková zpráva

Ke konci je film dokonce hodně depresivní a snad nebude spoiler, když prozradím, že uvidíme i Fassbenderův obličej (a nepěkné následky, která zanechalo nošení masky na jeho skutečné hlavě).

Frank je opravdu unikátní tragikomedie, ve které je humor s tragédií míchán velmi precizním způsobem. Ano, občas je film velmi pomalý a občas velmi předvídatelný, ale pak přijde nějaká opravdu libová scéna a skoro vše je odpuštěno.

P.S: Za zmínku stojí také hudba, kterou filmová kapela produkuje, a která se drží přesně na hranici mezi "parodickou sračkou" a "něčím, co by se teoreticky za jistých okolností dalo poslouchat".

P.P.S: Film je velmi volně inspirován skutečnými událostmi a postava Franka se poprvé objevila ve hře na ZX Spectru! Opravdu.

zdroj: Archiv

"Skutečný" Frank z 80. let.

Hodnocení: 80 %

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.