Fincherův film Muži, kteří nenávidí ženy dostane pokračování

10. 4. 2015 - 11:00 | Novinky | Vojtěch Karlík

Fincherův film Muži, kteří nenávidí ženy dostane pokračování zdroj: tisková zpráva

Na vlně zájmu o švédské detektivky a především o trilogii Milénium spisovatele Stiega Larssona natočil americký režisér David Fincher první díl série o novináři Mikaelu Blomkvistovi nazvaný Muži, kteří nenávidí ženy. Nyní se chystá konečně pokračování. A bez Finchera.

Přestože snímek získal v roce 2011 velmi dobré přijetí u kritiků i diváků a vydělal sympatických 233 miliónů dolarů, pokračování nepřišlo. Podle kuloárních informací ze zahraničních médií za to mohl menší zájem u amerických diváků pak také mnohem větší očekávání nejvyšších bossů ze studia Sony.

zdroj: Archiv

Švédové svůj "národní kriminální poklad" převedli do filmové trilogie už v roce 2009 a natočili i zbylé dva díly Dívka, která kopla do vosího hnízda a Dívka, která si hrála s ohněm. Právě tyto dva romány volně navazující na "Muže" však Sony zfilmovat nepovolilo. Částečně za to prý mohl i fakt, že větší část trilogie nepřináší klasické kriminální pátrání, ale mnohem více se věnuje osudu hlavní hrdinky Lisbeth Salanderové. Tu ve švédské trilogii ztvárnila Noomi Rapace, kterou role katapultovala až do Hollywoodu.

950629-rooney-mara zdroj: tisková zpráva

Nyní se však blýská na lepší časy a Daniel Craig (Blomkvist) s Rooney Mara (Lisbeth Salanderová) konečně objeví v pokračování. Studio Sony překvapil nebývalý zájem o literární pokračování Milénia zesnulého Larssona, na kterém pracoval švédský novinář a spisovatel David Lagercrantz. Jeho román Spider Web totiž zájem o Milénium znovu probouzí. Sony však chce další dva díly spojit v jeden film. Navíc už se ví, že se režie neujme David Fincher, který je zaneprázdněný prací na jiných projektech.

Více informací k chystanému pokračování zatím není k dispozici. Doufáme však, že nedojde k přeobsazení hlavních rolí.

Zdroje: Movieweb

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.