Constantine

4. 4. 2005 - 16:50 | Téma | red

Constantine zdroj: tisková zpráva

Keanu Reeves jako John Constantine, ex-punker, womanizer, zloděj a ironický detektiv přes okultní záležitosti, hrdina jednoho z nejslavnějších komiksů pro dospělé Hellblazer. Může to být lepší, než HELLBOY? Režíruje Francis Lawrence. + Fotogalerie. Co se stane, když z anglického blondýna uděláte amerického černovlasého floutka? Nic. Pořád se jmenuje John Constantine

Co se stane, když z anglického blondýna uděláte amerického černovlasého floutka? Nic. Pořád se jmenuje John Constantine.
John Constantine je ožrala, zloděj, bývalý člen punkové kapely (inspirován zážitkem z koncertu Sex Pistols v londýnském Roxy roku 1977), womanizer, podvodník, ale především detektiv/mág se specializací na okultismus, vymítání ďáblů a paranormální jevy.


Constantine Tenhle noirový komiksový hrdina a la Hellboy bez kamenné paže se poprvé objevil roku 1985 ve Swamp Thing světoznámého komiksového tvůrce Alana Moorea. Konkrétně ve 37. dílu bažinné série. Později se stal Constantine, nakreslený dle vizáže zpěváka Stinga, protagonistou vlastní série nazvané Hellblazer. Vydává jej stáj DC/Vertigo a stejně jako LXG, nebo Z pekla (From Hell) se i Hellblazer ocitnul v hledáčku filmařů.

Adaptaci provádí debutant Francis Lawrence, režisér videoklipů Justina Timberlaka, Shakiry, J.Lo i Britney Spearsové. Scénář napsali Frank Cappello, Kevin Brodbin a Mark Bombeck. Právě oni přesunuli hrdinu do USA, nabarvili mu vlasy, celé to pojmenovali Constantine a do hlavní role obsadili Keanu Reevese.

Constantine Příběh by měl reflektovat Constantinovy zážitky z příběhu Dangerous Habits Gartha Ennise. Nad Constantinem sice visí rakovina plic, ale dá se do kupy s pochybovačnou policajtkou Angelou Dodsonovou (Rachel Weisz), aby jí pomohl vyřešit záhadu sebevraždy její sestry. Hlavním protivníkem by měl být archanděl Gabriel, tedy spíše archandělka, protože jej/ji hraje Tilda Swinton. Odehrává se v Los Angeles.

Lawrence k hlavní postavě nedávno poznamenal: „Constantine je detektiv z drsné školy s povahou Sida Viciouse; kouří, chlastá, je sarkastický a ironický. Není to sice blonďatý Anglán, ale srdce té postavy, povaha a doba, kterou navozuje zůstaly beze změn, protože zachovat tohle pro mě bylo to nejdůležitější.“
Producentka Lauren Shuler Donnerová Constantinovu postavu shrnula poněkud sušeji: „V tomhle filmu Keanu v podstatě sesílá démony do pekla. Fór je v tom, že se tam za nimi také musí vypravit, aby se ujistil, že tam zůstanou.“

Constantine Jestli se vám to zdá nějaké podezřelé, mrkněte se na právě vydaný teaser. I z těch několika málo záběrů se zdá, že rozčepýřený a suchý detektiv nejen, že nevypadá jako Sting, on nevypadá ani jako Max Payne. On se jaksi vytratil. Vždyť ten chlap vypadá, jako kdyby právě vypadl z Matrixu! Stejné kvádro, stejná mluva, stejná vizáž.
Dodson: „Nevěřím v Boha.“
Constantine: „To byste však měla, on věří ve vás.“
Uf. Atmosféra je v L.A. za Constantinových časů zdá se velmi temná a příkladně deštivá – však Constantina kropil Philippe Rousselot (Velká ryba, Interview s upírem). Náboženskými artefakty je prošpikovaná stejně jako pečená krůta slaninou.

Autor několika dílů komiksové série (a jinak autor Transmetropolitan, či Planetary, Warren Ellis, se nechal na začátku června slyšet: „Četl jsem ten scénář. Omlouvám se spisovatelům, kteří na tom dozajista dřeli, ale je to naprosto příšerné.“

Od zpráv po klip to zatím s Constantinem vypadá bídně. Ale to, že nemá cenu na upoutávku příliš dbát, dokazuje filmová adaptace asi nejzábavnějšího paranormálního vyšetřovate – Del Torova Hellboye. Ani tam nestál trailer za nic a přitom nakonec jde o velmi zajímavý biják. Úspěch snímku však vede Revolutions k natáčení Hellboye 2 a Warner Bros tak budou mít co dělat, aby diváckou masu odvrátili od rudého pekelníka ke svému pobledlému Constantinovi.
Americká premiéra je v současné době plánována na 11.2.2005, česká na 14.4.2005.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.