Colombiana

19. 9. 2011 - 10:20 | Téma | red

Colombiana zdroj: tisková zpráva

Krvavou cestu nájemné vražedkyně Cataleyi Restrepo (Zoe Saldana) za pomstou mapuje akční drama COLOMBIANA v režii Oliviera Megatona, které bez zaklepání vstoupí do českých kin 22. září 2011. Za scénářem výbušného snímku nestojí nikdo jiný, než ten nejpovolanější specialista na thrillery s ženskou hrdinkou v hlavní roli – Luc Besson.

Rok 1992, Kolumbie. Devítiletá Cataleya se stává svědkem brutální vraždy svých rodičů a sama málem přijde v masakru o život. Osiřelá dívka nalezne útočiště u svého mafiánského strýce Emilia ve Spojených státech. Ke svému pěstounovi se ještě jako malá obrátí s jediným přáním – chce, aby jí naučil zabíjet. O patnáct let později je z Cataleyi dokonalá smrtonosná zbraň a pro svého strýce pracuje jako nájemná vražedkyně.

Zoe Saldana ve filmu Colombiana

Vede dvojí existenci – navenek poklidný život s přítelem umělcem, pod povrchem jí však stále žene neuhasitelná touha po pomstě. Na tělech svých obětí začne zanechávat znamení – kresbu orchideje na hrudi. Doufá, že jí tato taktika přivede na stopu vrahovi svých rodičů. Zároveň se o ni začíná zajímat FBI. Pro Cataleyu je ale už pozdě – je pevně rozhodnutá obětovat svému cíli vše, co sama miluje. S posledními slovy svého otce „nezapomeň, odkud pocházíš“ na mysli se vydává na krvavou cestu za pomstou, ze které, zdá se, není návratu.

Zoe Saldana ve filmu Colombiana zdroj: tisková zpráva

Klasicky vyhrocený thriller nemohl napsat nikdo jiný než právě Luc Besson, autor dnes již kultovních snímků jako Leon, Brutální Nikita a Pátý element. Právě jeho filmové vidění světa, ve kterém staví na pozice akčních hrdinů zástupkyně něžného pohlaví, se stalo již svého druhu trademarkem kontroverzního Francouze. Z jeho filmů pravidelně čiší neuvěřitelný spád a brutální dávka čisté akční filmařiny okořeněná zcela specifickým humorem. Takové je i menu snímku Colombiana, jehož scénář Besson opět psal se svým dvorním spolupracovníkem Robertem Markem Kamenem a režie se ujal Olivier Megaton.

Zoe Saldana ve filmu Colombiana

V hlavní roli nájemné vražedkyně Cataleyi se objeví americká herečka Zoe Saldana, známá rolemi ve filmech Piráti z Karibiku: Prokletí černé perly a Star Trek a především svým ceněným ztvárněním půvabné bojovnice Neytiri z velkofilmu Avatar.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.