Čínská lázeň (Xizao)

13. 12. 2006 - 11:11 | Téma | red

Čínská lázeň (Xizao) zdroj: tisková zpráva

...jsou věci, o kterých nemusíte vědět, jak fungují- cpe mi do ucha vylepanej hlas nějakýho televizního úchyla

...jsou věci, o kterých nemusíte vědět, jak fungují- cpe mi do ucha vylepanej hlas nějakýho televizního úchyla... mezi tyhle věci určitě patří i teplá voda... a možná mezi ně patří i férovej vztah s tatíkem. Nejspíš asi jo, přestože je tisíc věcí, který mě na tatíkovi štvou.

Po Billy Elliotovi a Bibli je tu další filmek o tomhle základnim vztahu Boha a člověka. Jestli teda uznáš, že bůh si udělal člověka a člověk na něj, na Boha, dost sere. Potřebuje ho, anebo potřeboval, je si toho vědomej anebo na to vzpomíná... a přitom se odehrály věci, který mezi oba vrazily dost silný hřeby. Na druhou stranu Bůh, ačkoli dostává vod synka parádní kapky, ho neopustí, asi ho veskrz miluje, anebo je prostě sám a nic jinýho mu nezbejvá....

meditace Po Tuvalu je tu film, kterej se taky odehrává, alespoň částečně, v lázních. V lázních, čili očistci.

Da Ming, synek, se vrací z daleka k otci, kterej provozuje lázně, budou se zavírat (i když z jinejch důvodů, než v Tuvalu). Přijíždí původně proto, že dostal kartičku, která měla symbolizovat tatíka dobrý 3 stopy pod zemí. Kartičku maloval Er Ming, Da Mingův mentální bratříček. Neumí malovat. O to nejde. Da Ming, dalo by se říct Dobrej Synek, kejsne u tatíka a vlastně se s nim po dlouhý době znovu sbližuje. Zároveň -i přes svojí hi-tech profesi- i když víme, že hlavně díky ní, se dostává na kobylku tradiční lázeňský živnosti a v Hrdinovi tak potichu klíčí dilema, jestli odjet za ženou, anebo šůrovat kachlíky.

Čínská lázeň Yang Zhanga je klasickým představitelem čínskýho občanskýho filmu, kde se navíc střetává starobylá tradice s kulturní revolucí. Tím pádem se na film ve svý zemi taky odpovědní činitelé tvářili dost kysele.
párty... v lázni Vztahy mezi hlavníma třema hrdinama se rozherávaj na pozadí běžnejch lázeňskejch činností, kterýmižto jsou otec i Er Ming stižení. Jestliže je Da Ming- dobrej synek- cizincem v kulisách, kde se film převážně odehrává, pak mentální bratřík na mě působí jako črta cizince ve srovnání se světem Da Mingova- jak jest k vidění při návštěvě města.

Tahle pěkná scénáristická klenba má jenom jednu díru... teda každá klenba má ve výsledku nějakou díru, alespoň co já vidim.. ale: figura hodnýho mentálního typa na city veškerý normální společnosti působí jak rudej prápor na bejka- prostě mu držíte palce a doufáte, že mu ty trencle nespadnou... stejně jako ve Vesničko má středisková. Idiot je prostě ze zásady bezbrannej a většinou je ještě navíc HODNEJ, tim pádem dostává pořádně na prdel a vám mokne kapesník. Přijde mi to trochu podpásový. Stejně, jako ve většině scén, když se objeví nahá ženská, tak nesleduju nic, než jí... smutný pohled čínského hrdiny naštěstí v Čínské lázni není Er Ming hlavním hrdinou.

Režisér Yang Zhang bezvadně zvládnul techniku, film je perfektní jako líčení Šanghajské konkubíny.
Všichni herci- Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang Wu, He Zeng- totéž.

Čínská lázeň se vyznačuje pomalejším tempem, při němž máte šanci kutat v srdcích hrdinů, a tato činnost rozhodně není nezábavná. Přesto minimálně po hodině příběhu jsem měl jasno, takže zbytek filmu se stal záležitostí jenom mojí shovívavosti.

Z nejnovější kinový nabídky je Billy hustší.... zase ale ten mráz venku je tak pekelnej, že do proteplený Číny stojí za to nakouknout.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.