Červnové herečky - Emily Blunt ve sci-fi hitu a Nicole Kidman ve filmu o monacké kněžně

6. 6. 2014 - 10:00 | Téma | Ladislav Loukota

Červnové herečky - Emily Blunt ve sci-fi hitu a Nicole Kidman ve filmu o monacké kněžně zdroj: tisková zpráva

Nicole Kidman, Charlize Theron i "ta holka, co hrála v Posledním vládci větru" – tahle skupinka se v červnu popere o přízeň diváků. S přelomem poloviny roku začnou letní trháky atakovat všechny naše smysly, přesto se paradoxně vybrané červnové dámy svou variabilitou drží zkrátka. Najdeme mezi nimi jenom hrst představitelek blockbusterů, a v podstatě žádnou "sázku na jistotu

Emily Blunt

blunt zdroj: tisková zpráva

S akční sci-fi Na hraně zítřka se Emily Blunt po právu dostává do plné záře reflektorů. Sotva třicetiletá britská herečka, pocházející z neherecké rodiny učitelky a právníka, platí za výjimečného dříče. Vystudovala sice divadelní herectví, rychle se však uchytila i ve světě filmu. Poprvé debutovala v seriálu Foylova válka, pak se objevila v Hercule Poirotovi, režisér David Frankel si ale správně všiml talentu mladé regionální dívky a obsadil jí do své satiry Ďábel nosí Pradu.

zdroj: Warner Bros Pictures

Odtud se Emily promptně vyšvihla přes Soukromou válku pana Wilsona až k parádní sci-fi romanci Správci osudu. Military sci-fi Na hraně zítřka, kde si Blunt zahraje drsnou vojačku se zálibou v sebevraždách, bude možná stěžejním, nejvýdělečnějším filmem její dosavadní kariéry, který má šanci ji zajistit plnohodnotný maraton Hollywoodem.

Uvidíte v: Na hraně zítřka, premiéra 5. června

Zajímavost: Byla první volnou pro roli Black Widow v Iron Manovi 2. Musela však roli přepustit Scarlett Johansson, protože natáčela příšerné Gulliverovy cesty...

Nicole Kidman

kidman zdroj: tisková zpráva

O Nicole Kidman jsme se naposledy zmiňovali v březnu při premiéře drama Koleje osudu – oproti němu má však Nicole v jejím nejnovějším snímku Grace o stejnojmenné monacké kněžně & hollywoodské herečce Grace Kelly hrát první housle. Lepší šance ostatně pramení už z fyzické podoby mezi Kidman a kultovní padesátkovou herečkou...

zdroj: YouTube.com

Uvidíte v: Grace, kněžna monacká, premiéra 12. června

Zajímavost: Vedle herectví se Nicole Mary Kidman věnuje i charitě. Je například ambasadorkou dobré naděje v rámci organizací UNICEF a UNIFEM.

Kristen Wiig

wiig zdroj: tisková zpráva

Po populárních jménech přejdeme k méně známým hvězdičkám. Komediantka Kristen Wiig možná nedosahuje úrovně oscarového piedestalu, znalci komediálního pořadu Saturday Night Live, potažmo skupiny komiků The Groundlings, ji přesto už nějaký ten pátek mají v merku. Jako skoro každý populární komik světa Kristen pochází z New Yorku, dokonce jako potomek irsko-anglicko-norsko-skotských předků!

zdroj: Archiv

Recepis na ironii je to skoro dokonalý, Kristen si však právě kvůli němu ve filmech často užívá spíše menších štěků postaviček v pozadí. Znát ji mohou diváci filmu Ženy sobě, Super Mac nebo třeba Paula, Kristen však namlouvá i postavy animáků – právě proto si ji budete moct tento týden poslednout v originální verzi Jak vycvičit draka 2.

Uvidíte v: Jak vycvičit draka 2, premiéra 19. června

Zajímavost: Čtyřikrát byla za účast v Saturday Night Live nominována na ceny Emmy, a čtyřikrát nominaci neproměnila ve výhru...

Nicola Peltz

peltz zdroj: tisková zpráva

Transformers se vracejí ve startu nové trilogie! Zůstává jim režisér Michael Bay, přichází však nové osazenstvo lidských hrdinů. Vedle Marka Wahlberga jako hlavního krutobijce proto nesmí chybět ani povinná, dobře vyvinutá ženská představitelka, jejíž roli po Megan Fox a překvapivě kvalitní Rosie Huntington-Whiteley nyní převezme mladá Nicola Peltz.

zdroj: Archiv

Peltz se neslavně proslavila v roce 2010 rolí Katary ve hrané verzi fantasy Poslední vládce větru, za níž byla nominována na anticeny Zlaté maliny. Ačkoliv í to jistě nepřineslo dobrou náladu, jako správná dcera modelky a newyorského miliardáře se z toho brzy oklepala a kývla na roli Bradley Martin v seriálu Bates Motel, kterému se podařilo už řádově lépe.

Uvidíte v: Transformers: Zánik, premiéra 26. června

Zajímavost: Ať už budou ohlasy na Peltz v Transformerech jakékoliv, smlouvu má na všechny tři plánované filmy…

Tereza Voříšková

voriskova zdroj: tisková zpráva

Nepříliš často v přehledu zabředneme do domácích luhů a hájů, v případě Terezy Voříškové však nelze než udělat výjimku. Jednak pro její status populární české divy, a jednak protože vlastně už hrála v zahraniční produkci – především v průměrném seriálovém thrilleru Pohřešovaný.

První ze zmíněných důvodů, značně související s kombinací Terezina hrubého hlasu se sexy zjevem, však stále bude v její kariéře hrát prim. Jak jinak si ostatně vysvětlit její časté obsazování do lehkých komedií – nejslavněji do Rafťáků, později i do Bobulí (která by se stejně dobře mohla jmenovat Jihomoraváci), a nejnověji do Všiváků?

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Všiváci, premiéra 19. června

Zajímavost: Jeden z Tereziných posledních projektů přesto originalitou zaujme – je jím internetová websérie Clay's P.O.V. o kanadském cestovateli v Evropě, jakási na koleni vytvářená indie pseudodokumentární verze Eurotripu...

Charlize Theron

theron1 zdroj: tisková zpráva

Ve finále se vrátíme zase k „prověřené kvalitě“. Charlize sice naposledy nepříjemně překvapila nepovedeným hororem Prometheus a průměrnou Sněhurkou a lovcem (rok 2012), letos se však někdejší oscarová Zrůda plánuje vrátit do plné síly.

Premiéře dojdou celé tři její filmy – hororový Dark Places, romantický Murder Mystery a nejnověji i akční parodie z Divokého západu jménem Všechny cesty vedou do hrobu. Ta přichází z dílny Setha MacFarlana, autora animovaného seriálu Griffinovi nebo sprosté komedie Ted. Můžete si tak představit, jak asi nemrava McFarlane pojme Divoký západ. Na každý pád si má Charlize ve filmu zahrát ostřílenou pistolnici.

zdroj: Archiv

Uvidíte v: Všechny cesty vedou do hrobu, premiéra 12. června

Zajímavost: Dětství Charlize bylo dramatičtější než většina jejích filmů – vyrůstala na jihoafrické farmě. To by nebylo tak špatné jako skutečnost, že její otec byl alkoholikem, jehož jednou v sebeobraně zabila její matka…

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Na hraně zítřka 2 má připravený scénář a čeká až bude mít Tom Cruise čas

Na hraně zítřka 2 má připravený scénář a čeká až bude mít Tom Cruise čas

18. 10. 2019 | Novinky | Adam Homola

Na hraně zítřka z roku 2014 bylo moc fajn, pokračování si zaslouží a pokud se nestane něco nepředvídatelného, také se ho dočkáme.
Na hraně zítřka 2 nakonec přece jen bude

Na hraně zítřka 2 nakonec přece jen bude

5. 3. 2019 | Novinky | Redakce Dokina.cz

O pokračování akčního sci-fi Na hraně zítřka se mluví dlouhé roky a nyní se zdá, že se ho přece jen dočkáme. Na scénáři již začal pracovat Matthew Robinson, který úzce spolupracuje s režisérem Dougem Limanem a hlavními herci.
Všechno nejhorší 2 a kouzlo časových smyček

Všechno nejhorší 2 a kouzlo časových smyček

4. 3. 2019 | Téma | Václav Rybář

Cestování časem může nejednomu divákovi pěkně zamotat hlavu
Ostrá sedma: tohle jsou nejvíc badass hrdinky popkultury

Ostrá sedma: tohle jsou nejvíc badass hrdinky popkultury

12. 10. 2015 | Téma | Šárka Novotná

Krásky v nesnázích pasivně čekající na pomoc? Ani náhodou! Tyhle holky se o sebe umí postarat samy. A ještě si omotat miliony fanoušků kolem prstů jako bonus k tomu. Připomeňte si ty nejdrsnější hrdinky filmového světa.
Tipy na víkendovou návštěvu kina - pojďte na zlou vílu Maleficent i na akční trháky

Tipy na víkendovou návštěvu kina - pojďte na zlou vílu Maleficent i na akční trháky

20. 6. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Přestože měsíc červen nebyl zrovna bohatý na novinky, v kinech lze stále najít dost filmů, které stojí za vidění a neměly by vám uniknout. Přinášíme vám tedy přehlídku těch nejzajímavějších novinek i již odcházejících hitů, které si můžete tento víkend naložit v některém z českých kin. Na Dokina.cz si navíc můžete najít i to svoje malé regionální kino, protože u nás najdete opravdu každý kinosál v České republice.
Nejlepší military sci-fi - Predátor, Vetřelci a další

Nejlepší military sci-fi - Predátor, Vetřelci a další

7. 6. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Tom Cruise se už poněkolikáté za poslední roky vydal vstříc žánru sci-fi, tentokrát však oproti loňskému Nevědomí namísto tklivé záhady vstoupí do nepříliš početného subžánru military sci-fi. Byť je tenhle kříženec války a vědecké fantastiky velmi populární v literatuře i mezi videohrami, v kinematografie najdeme kvalitních zástupců výrazně méně. 
Na hraně zítřka - recenze vydařeného sci-fi s Tomem Cruisem

Na hraně zítřka - recenze vydařeného sci-fi s Tomem Cruisem

3. 6. 2014 | Recenze | František Fuka

Blízká budoucnost. Lidstvo bojuje s invazí hmyzoidních mimozemšťanů, kteří prozatím okupují Evropu, ale už si brousí zuby na Anglii a pak hurá přes moře. Tom Cruise je Cage, vojenský zpravodaj Americké armády, který má v Británii připravovat reklamní kampaň, ale díky brutálnímu zdejšímu generálovi (Brendan Gleeson) je proti své vůli poslán na frontu, do velké invaze. Kde během několika minut zemře.
Červnové filmy – akční sci-fi, fekální komedie i populární animák

Červnové filmy – akční sci-fi, fekální komedie i populární animák

2. 6. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Do kin míří v červnu o poznání méně novinek, což je možná dáno prostě jen tím, že začíná nejteplejší období v roce a lidé raději tráví čas mimo města a filmová studia s tím dopředu počítají. Nebojte se, rozhodně narazíte i na dobré a zajímavé filmy. Pár tipů na šestý měsíc v roce nám rozhodně nedělalo problém sestavit.
Na hraně zítřka - první pohled na očekávané sci-fi s Tomem Cruisem

Na hraně zítřka - první pohled na očekávané sci-fi s Tomem Cruisem

20. 5. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Nedostatek opravdu dobrých sci-fi filmů nás nutí velmi často chodit na úplné bláboly a následně si leccos z takového filmu sám sobě omlouvat. Snad nám trn z paty vytrhne v červnu režisér Doug Liman se svým zbrusu novým snímkem Na hraně zítřka, kde v hlavní roli uvidíme Toma Cruise.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.