Bella Mia - recenze

28. 11. 2013 - 11:49 | Recenze | František Fuka

Bella Mia - recenze zdroj: tisková zpráva

Petr Forman je farmář, jehož pět krav je podezřelých z Nemoci šílených krav a mají být utraceny. Krávy ale utečou, přidá se k nim ještě býk z jiné farmy, a společně se téměř rok skrývají v lesích, především před psychopatickým válečným veteránem, který je chce postřílet. Hlavní kráva se jmenuje Bella (odtud název filmu). Kromě toho je ve filmu ještě hodná žena (Zuzana Norisová), hezký mladý veterinář a Formanovy děti.

Film Bella Mia, který napsal, režíroval a kameroval Martin Duba (Správce statku), by chtěl být jakýmsi ostrůvkem klidné krásné přírody a (převážně) hodných lidí v dnešní uspěchané a zlé době.

zdroj: Archiv



Bohužel, tvůrci na to neměli peníze (film stál méně než 10 milionů), ale ani schopnosti.

Mnozí herci hrají velmi ochotnicky (obávám se, že to ani nejsou herci) a záběry jsou sice malebné, ale často velmi humpolácky a zmateně sestříhané - například v jedné scéně jede kamera pozvolna podél romantické stráně zprava doleva, následuje krátký záběr jinam, a okamžitě po něm další dlouhý záběr, jak jede kamera podél stejné romantické stráně zleva doprava. V sofistikovanějším filmu bych to bral jako dobrý vizuální vtip.

Ústřední zápletka je velmi předvídatelná - každá postava má od prvních záběrů na čele napsáno, jaká bude její role v celém příběhu. A závěrečná pointa spočívá v tom, že po roce života krav v divočině veterinář prohlásí, že ty krávy BSE nemají, protože kdyby ji měly, tak by zemřely už po dvou měsících. Kdyby tutéž informaci všem řekl dřív, celá kravská anabáze by byla o 10 měsíců kratší a výrazně méně problematická...

A pak je tu ještě problém v tom, že kráva je od přírody srandovní zvíře a když měla "hrát" na plátně nějakou tesklivou scénu, pořád se mi vybavovalo toto:

Kromě toho má film strašlivě nepodařenou hudbu (viz trailer), o níž její autor, Jósef Skrzek, řekl doslova toto:

Aniž by to někdo překládal do češtiny.

Hodnocení: 40 %

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.