Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje - recenze

2. 5. 2016 - 10:37 | Recenze | František Fuka

Bella a Sebastián: Dobrodružství pokračuje - recenze zdroj: tisková zpráva

Předloni se mi docela líbil film Bella a Sebastián, takže jsem neodolal a navštívil i jeho pokračování. Bohužel, v pokračování je všechno o něco horší.

Vypadá to, že se tvůrci filmu rozhodli opustit onu naivní serióznost prvního dílu, a udělat z dvojky něco "pro dnešní akční děcka", což není ku prospěchu věci a zničili tím většinu kouzla, které jednička měla.

Takže místo původní, krystalicky čisté zápletky, přichází značně překombinovaný děj se záchranou uprostřed hořícího lesa a několika novými hlavními postavami, které film posunují někam úplně jinam. Drsný zarostlý sexy pilot se snaží být kopií Indiany Jonese (včetně toho, že po jeho uniknutí jisté smrti uvidíme přesně stejný vtip jako v Poslední křížové výpravě) a nová italská vesnická holčička (potenciální love interest Sebastiána) vypadá jako modelka z typické pedofilní kampaně Calvina Kleina, a když se Sebastián dlouhou dobu domnívá, že je to kluk, nejsme si jisti, zda je jen slepý, nebo také retardovaný.

Paradoxní je, že Bella vlastně většinu filmu nic podstatného neudělá a Sebastián se zase většinu filmu chová jako neposlušný fracek a většina komplikací vznikne následkem toho, že něco pomrví.

Film tentokrát režíroval Američan Christian Duguay, který natočil třeba Scanners II a III, a snaží se z většiny scén ždímat hollywoodskou akčnost, což se mu většinou nedaří. Ještě že si aspoň do sytosti užijeme záběrů na nádhernou přírodu (včetně leteckých) a kvalitní soundtrack.

No, pak je tu ještě český dabing, ve kterém hlavní chlapeček mluví jako dospělá ženská:

Nevím, jak mluví v originále, ale česká verze mě značně iritovala.

Celé to ale není nijak katastrofální a pokud vaše děti extrémně milují psy a Alpy, dá se to přežít.

P.S: V propagačních materiálech je v názvu filmu dvojka, ale ve filmu samotném není.

Hodnocení: 40%

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.