Atentát na Heydricha spáchá Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi

3. 3. 2015 - 21:00 | Novinky | Vojtěch Karlík

Atentát na Heydricha spáchá Jamie Dornan z Padesáti odstínů šedi zdroj: tisková zpráva

Posledních několik dní se spekuluje o tom, že herec Jamie Dornan, který si zahrál nadrženého milionáře v Padesáti odstínech šedi, se objeví jako atentátník na říšského protektora Reinharda Heydricha ve filmu Anthropoid. Informaci již přinesly všechny důležité filmové portály. Zde jsou další detaily.

Obsazení do role příslušníka československé zahraniční armády Jana Kubiše, který společně s Jozefem Gabčíkem spáchal atentát na zastupujícího říškého kancléře Heydricha, přišlo v pravou chvíli.

kubis_gabcik zdroj: tisková zpráva  

Jozef Gabčík a Jan Kubiš se objeví jako postavy ve vysokorozpočtovém filmu. Už se nemůžeme dočkat, až se obnaží celá pravda o největším atentátu druhé světové války "po hollywoodsku".

Upřímně, především momentální vlna mediálního i diváckého zájmu o Padesát odstínů šedi a vše kolem herců z tohoto filmu, zdvihla zájem v zahraničních médií o zprávu, že Jamie Dornan zahraje atentátníka na jednoho z nejmocnějších mužů Německa za druhé světové války.

Fakt, že se Dornan objevil v úspěšném romantickém škváru, může tvůrcům filmu Anthropoid pomoci v mediálním zájmu o toto nejen pro Čechy zajímavé téma. Jozefa Gabčíka by pak měl zahrát Cillian Murphy

operation daybreak zdroj: tisková zpráva

Operation Daybreak bylo velmi volné zpracování, které ve své době velmi rychle zapadlo.

Bez ohledu na to, jak vypadali skuteční hrdinové a jak jim oba herci nejsou podobní, jde o docela dobrou volbu. Dornan je momentálně idolem, který může přilákat do kin více diváků. Murphy je pak sázkou na hereckou jistotu. Irský herec na sebe upozornil před lety rolí astronauta Roberta ve sci-fi Sunshine. Objevil se i ve filmu Počátek a v hororu 28 dní poté.

Anthropoid bude režírovat Sean Ellis, který má za sebou několik krátkých filmů a méně úspěšných (ale solidních) celovečeráků. Za pozornost určitě stojí jeho poslední dílo Metro Manila.

Film Anthropoid bude koprodukčně jistit i česká firma Lucky Man Films Davida Ondříčka.

Téma atentátu na Heydricha se ve filmu objevilo již několikrát. Za stále fungující dílo s věrohodnou atmosférou a bohužel i komunistickou propagandou lze považovat Atentát z roku 1964. Za nepříliš vydařený pokus pak lze považovat Operation Daybreak z roku 1975 režiséra Lewise Gilberta. Tvůrce kultovních filmů Agent, který mne miloval, Moonraker a Žiješ jenom dvakrát, zde opravdu přestřelil. Film likvidaci tyrana popisuje značně volně.

Jestlipak se ve filmu objeví i postava zrádce Karla Čurdy?

Zdroje: IMDB , Cïnemablend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.