Amazing Spider-Man 2 - recenze zbrusu nového komiksového trháku

24. 4. 2014 - 20:49 | Recenze | Vojtěch Karlík

Amazing Spider-Man 2 - recenze zbrusu nového komiksového trháku zdroj: tisková zpráva

Nový Spider-Man je v pořadí druhým filmem vzkříšené série a je pompézní, trikově nabobtnalý, plný rychlé akce, efektních scén a je také úplně o ničem. Tak šílenou přehlídku sterilně hrajících paňáců film hodně dlouho nezaznamenal. Amazing Spider-Man 2 však bude velmi úspěšným filmem, na to vsadím svoje gatě.

Dovolím si krátkou odbočku. Já vlastně už u prvního dílu nové série nechtěl chápat, proč se točí nějaká nová série, když ta původní s tím divným ulízaným klukem byla tak úspěšná. To hollywoodské zlatokopectví mi však docela baví. Amazing Spider-Man je tady pro novou generaci diváků, kteří radostně sežerou cokoliv, co jim nějaké studio naservíruje. Musí to mít dostatečně přitažlivého hrdinu, jednoduchý příběh a hlavně opravdu hodně zmáknuté vizuální efekty, protože všechno dnes musí být ve 3D.

The-amazing-spider-man-2-andrew-garfield-1 zdroj: tisková zpráva

Andrew Garfield vypadnul z reklamy na spoďáry a je to na jeho hereckém projevu znát. Možná tedy v žádné reklamě na slipy nepůsobil, ale přinejmenším tak hraje. V prvním díle jeho Spider-Man byl mnohem temnějším ztělesněním Petera Parkera, teď se někdo rozhodl, že se postava musí i vyvíjet. Takže Garfield (pokud neskáče a nebojuje) mluví a prožívá niterné úvahy o smyslu čehokoliv. Trvá to vždycky dlouho a strašlivě to nudí.

heres-a-sneak-peek-of-the-amazing-spider-man-2-super-bowl-trailer-youll-see-sunday zdroj: tisková zpráva

Nechtěně jsem si tak připomenul třetí díl Pána prstenů. Scény Sama a Froda byly třeskutě dlouhé a nudné a vždycky jsem se těšil na Gandalfa. Tady je hobití nudou všechno, co se motá kolem Gwen. Při třetí scéně jsem tajně doufal, že dostane sepsi a zemře. Nezemře, nebojte!

Parádním zjevem je bezesporu Jamie Foxx, který hraje Electra, což je takový hodně drsný muž, co ujíždí na elektřině. A také Giamatti, jehož jednohubka je fakt nečekaná. Jenže tu máme hlavního protivníka a tím samozřejmě není nikdo jiný, než Harry Osborn. A to je problém. Nemohu si pomoci, ale James Franco byl v téhle postavě skutečně démonickým protivníkem. Dane DeHaan je takovým hipsterským zjevem, kterému máte chuť uštědřit pár facek a poslat jej k mamince. Je to protivník k smíchu a měl jsem s ním fakt problém.

Na druhou stranu velmi rád jsem se díval na to, jak Peter poletuje a skáče. Když se zrovna moc nemluvilo, docela jsem si film užíval. A vůbec mi nevadilo, že je to jalová a vykalkulovaná zábava, protože jsem s tím od začátku počítal. Už chápete, proč to bude úspěšný film? Nemusíte u něj totiž vůbec přemýšlet. A víc také není třeba psát.

Hodnocení: 60 %

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Další Spider-Man může klidně změnit barvu pleti

Další Spider-Man může klidně změnit barvu pleti

25. 2. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Úspěšná komiksová a filmová značka jménem Spider-Man dozná zjevně v blízké budoucnosti velkých změn. Marvel oficiálně oznámil, že po dohodě se společností Sony Pictures se zbrusu nový Spiderman připojí velkému vesmíru hrdinů jako jsou Iron Man, Thor, Hulk, či Strážci Galaxie.
Nejúspěšnějším filmům roku 2014 v USA zatím kralují Strážci Galaxie s hrdinou mývalem

Nejúspěšnějším filmům roku 2014 v USA zatím kralují Strážci Galaxie s hrdinou mývalem

31. 8. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Konec prázdnin nás přivedl na myšlenku podívat se za oceán, jak si stojí nejúspěšnější letošní hity. Nabízíme vám pohled na první desítku, která ukazuje, že americké publikum ze všeho nejvíc přitahují trikové filmy a komiksové adaptace. Do první desítky nepostoupil žádný thriller, či jakékoliv vážnější téma. 
Amazing Spider-Man 2 slibuje nakročit na seriálovou strunu

Amazing Spider-Man 2 slibuje nakročit na seriálovou strunu

24. 4. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Albert Einstein kdysi údajně napsal, že "šílenství je dělat jednu věc znovu a znovu stejným způsobem a očekávat různé výsledky". V tomto ohledu je jenom příznačné, že nynější díl Amazing Spider-Man 2 a "starého" Spider-Mana 2 s Tobeym Maguirem od sebe dělí méně než deset let. Ačkoliv tak restartovaná série o Pavoučím muži lije stále více peněz do rozpočtu a snaží se i o mírné inovace v mezích slušnosti, jejím největším problémem je právě všeobecný dojem z nastavované kaše. 
Dubnové herečky: těšíme se na nedoceněnou Toni Collette i chraplavou Emmu Stone

Dubnové herečky: těšíme se na nedoceněnou Toni Collette i chraplavou Emmu Stone

10. 4. 2014 | Téma | Ladislav Loukota

Aprílový měsíc ve své první polovině nenabídne tolik trháků, kolik by bylo pro filmové gurmány záhodno, na svém konci však předčasně zahájí letní sezónu blockbusterů. Ruku v ruce s tím jde i vybraná pětice nelahodnějších představitelek – najdeme mezi nimi několik menších, o to však zajímavějších persón, i nefalšované současné superhvězdy. 

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.