Země bez zákona

17. 9. 2012 - 12:41 | Téma | red

Země bez zákona zdroj: tisková zpráva

Když ve vaší zemi neplatí zákony, musíte si vytvořit své vlastní. Tím se řídili i legendární bratři Bondurantovi, kteří za dob prohibice obchodovali s načerno páleným alkoholem v malém městečku Franklin County, v odlehlém koutě americké Virginie. Země bez zákona je film natočený podle skutečné události.

Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil.

Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat.

Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman).

Země bez zákona

Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu.

Země bez zákona je výborně natočená žánrová podívaná, která byla velkým překvapením letošního festivalu v Cannes a na Karlovarském festivalu byla jedním z divácky nejúspěšnějších filmů.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.