Zářijové herečky: italská dáma i modelka bez zubu

4. 9. 2015 - 22:00 | Téma | Ladislav Loukota

Zářijové herečky: italská dáma i modelka bez zubu zdroj: tisková zpráva

Léto se chýlí ke svému finiši, o to překvapivější filmy se však hrnou do kin. Namísto blockbusterů nás v září čekají především dramata a komedie, stejně jako i rekordní počet zahraničních projektů. Série svěžích snímků sebou nese objev staronových hereckých hvězd jako Shannyn Sossamon i mezinárodní šance pro domácí hvězdy jako Paolu Cortellesi.

Shannyn Sossamon

sossamon zdroj: tisková zpráva

S tímto jménem, které se v září objeví v hororu Sinister 2, se v našem přehledu potkáváme zcela poprvé. Éterická tvář Shannyn Sossamon byla známá především po přelomu tisíciletí - vidět jste ji mohli v hlavní ženské roli Příběhu rytíře i překvapivě neúchylné teenagerovině 40 dní a 40 nocí. Poté se však kariéra rodilé Hawajanky s řadou evropských předchů povážlivě zpomalila - alespoň pro diváky populárních filmů.

zdroj: Cinemart

Shannyn se totiž začala mnohem více objevovat v nezávislých snímcích. V roce 2006 solidně zaskórovala v indie komedii Sebevrazi - Love story z onoho světa i podobně menších produkcích jako Cesta nikam (2010) či The End of Love (2012). Uchytila se rovněž v televizi, především v projektu HBO Jak dobýt Ameriku (2010) a chystaném Shyamalově seriálu Wayward Pines. Ať už tak Sinister 2 bude hitem nebo hovadinou, stále zajímavější filmografii Shannyn to stěží něco provede.
Uvidíte v: Sinister 2, premiéra 10. září
Zajímavost: Sossamonová se snažila realizovat i na hudební scéně, avšak sama prohlásila, že na širší úspěch by musela omezit svou hereckou dráhu. Což nechtěla. Kvůli nemnoha skutečným nahrávkám proto o sobě nerada mluví jako o hudebnici nebo zpěvačce.

Kristen Stewart

Kristen Stewart zdroj: tisková zpráva

Naopak Kristen Stewart je naší velkou stálicí. Jedno z nejvýznamnějších ženských jmen v současném Hollywoodu si střihla megavýdělečnou sérii Stmívání, akční roli ve Sněhurce a lovci i kriticky vychvalovaném Sils Maria. Kristen Stewart možná nemá přehršle hereckých poloh, prokázala však už během řady příležitostí, že je rozhodně víc než jen hezkou tvářičkou bez talentu.

zdroj: Forum Film CZ & SK

Bude proto zajímavé ji pozorovat v akční komedii American Ultra, kde si zahraje po boku Jesseho Eisenberga. Snímek o hulici pronásledovaném americkou vládou totiž slibuje být cosi jako Takoví normální zabijáci jedoucí ovšem na marihuaně. Komedie není zrovna žánrem, s nímž si spojujeme Kristen Stewart - o to více však může překvapit.
Uvidíte v: American Ultra, premiéra 10. září
Zajímavost: Pro své herecké drama Sils Maria získala jako první Američanka francouzskou cenu César za nejlepší výkon ve vedlejší roli.

Paola Cortellesi

cortelessi zdroj: tisková zpráva

V listopadu 42 let stará italská herečka Paola Cortellesio platí v zemi původu za významnou mediální postavu. Krom hraní se věnuje i zpěvu, dabingu a moderování v televizi i rozhlase. Velký ohlas získala i v divadelních představeních. Pro přehršle lokální povahu většiny italské kinematografie a televize je však známá prakticky výhradně jenom ve své domovině.

zdroj: Film Europe

Doposud si ji český divák mohl všimnout pouze ve čtyři roky staré komedii Společnice v lásce, životopisném filmu učitelce Maria Montessoriová (2007) nebo pro vedlejší roli v drama Sólista. Jejím nejnovějším filmem, který se dostal až do našich kin, je vztahové drama Úžasný Boccaccio, čili vlastně další adaptace Dekameronu.
Uvidíte v: Úžasný Boccaccio, premiéra 10. září
Zajímavost: V Itálii ji poprvé poprvé proslavil komediální pořad Mai dire Gol, v němž si získala ostruhy za prý zdařilé parodování slavných italských celebrit.

Selena Gomez

Gomez zdroj: tisková zpráva

To náctiletá hvězdička Selena Gomez se popularity dočkala mnohem dříve. Poprvé před kamerou stanula už v sedmi letech v seriálu Barney a jeho přátelé, skutečných počátkem její dráhy ale byla pravidelný výskyt v seriálu Hannah Montana a poté i obsazení do dalšího seriálu Kouzelníci z Waverly. Vlna slávy, která ruku v ruce s řadou dětských filmů a hudbení kariérou následovala, byla skoro až děsivá. Podobně jako v případě své kolegyně z Hannah Montana se však i někdejší dětská tvář v posledních letech snaží viditelně vymezit vůči dětským látkám, byť ne tolik markantně jako Miley. Byť zrovna ve Spring Breakers její postava patřila mezi ty slušnější, ve stejný rok vyšla i náctiletá komedie Behaving Badly. Prozatím není její stopa ve filmovém světě příliš velká, zrovna Selena Gomez však už nikomu nemusí dokazovat.

Uvidíte v: Hotel Transylvánie 2, premiéra 24. září
Zajímavost: Byť v Hotelu Transylvania 2 Selenu neuvidíme, ale pouze uslyšíme, a to samozřejmě jenom v původním změní, animák ji může jedině prospět - za jeho tvorbou totiž stojí kultovní režisér a animátor Genndy Tartakovsky, rovněž autor Dexterovy laboratoře nebo Samuraje Jacka.

Aomi Muyock

Aomi-Muyock-a-Cannes-le-21-mai-2015 zdroj: tisková zpráva

Jednu vyznavačku nezávislých filmů jsme tu sice už měli, i Shannyn Sossamon však bledne ve srovnání s Aomi Muyock, jednou ze dvou hlavních ženských představitelek ve vztahové prasárně Love od Gaspara Noé.

3D snímek, který se proslavil záběrem ejakulace prováděné směrem ke svým divákům, je totiž její zcela první filmovou rolí! Pro bývalou modelku, toho času ve věku 26 let, to možná kvůli netradiční pověst filmu bude zároveň i role poslední..

Uvidíte v: Love, premiéra 17. září
Zajímavost: Na premiéře Love během festivalu v Cannes překvapila všechny, když se ukázalo, že ji chybí jeden přední zub. Jeden by neřekl, co to napáchá na vzhledu během fotografování...

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.