Za plotem - preview

29. 9. 2008 - 12:54 | Téma | red

Za plotem - preview zdroj: tisková zpráva

Studio DreamWorks Animation letos vyprodukuje dva celovečerní 3D animované filmy. Oba se týkají drobného zvířectva

Studio DreamWorks Animation letos vyprodukuje dva celovečerní 3D animované filmy. Oba se týkají drobného zvířectva. Oba mají zápletku v mikrosvětě pod našima nohama. Ten první, premiérovaný ještě před létem, se odehrává hned Za plotem (Over the Hedge).

SYNOPSE:
Přišlo jaro a příroda se probouzí ze zimního spánku. Želvák Verne (Garry Shandling) a jeho přátelé z lesa zjišťují, že jejich oblíbenou louku přehradil obří zelený plot. Objeví se mývalí všeznalec s apetitem na televizi a chipsy RJ (Bruce Willis). RJ zvířátkům zaníceně vysvětluje, že plot je bránou k příjemnému životu, neb tam žijí lidé, kteří evidentně nemají jinou starost, než plnit ledničky a spíže vybranými pochoutkami.

Opatrnému Verneovi je charismatický podvodník RJ trošku proti srsti a chtěl by svojí partu udržet v klidném lese. RJ ale ví, jak zvířátka zlákat. Koneckonců má k tomu svoje důvody. RJ a Verne se nakonec spřátelí a spolu s ostatní zvěřinou se vrhnou do tohoto nového a vzrušujícího světa zvaného předměstí.

INSPIRACE:
Za plotem vzniká na motivy stejnojmenného komiksu Michaela Frye a T. Lewise. Jeho hrdiny jsou mýval RJ a želvák Verne, jejichž přirozené prostředí zabraly rodinné domky typického amerického předměstí. Nové podmínky přinášejí dosud nepoznaná nebezpečí, ale také netušená dobrodružství. Zatímco komiks byl sólovou záležitostí Vernea a RJe, filmová verze Za plotem obnáší množství nových zvířátek.

Realizace Za plotem trvala přes deset let. Projekt nejprve koupilo studio Fox. Dlouho se řešilo samotné ztvárnění příběhu – skutečná zvířata s animovanými ústy, animovaná zvířata v reálném světě, kreslená nebo loutková animace. Fox nakonec z projektu vycouval, ale práva koupili DreamWorks SKG a vzápětí začali s realizací.

UPOUTÁVKA:
Trailer ukazuje Za plotem jako záplavu skečů a divoké akce. Upoutávka ovšem zároveň působí zdlouhavě: síla zápletky se ztrácí ve frenetickém projevu a ani výtvarné zpracování – ač technicky nepochybně na špičkové úrovni – bohužel nesrší nějakou originální vizí.

OBSAZENÍ:
Původnímu znění kraluje hlas Bruce Willise a jeho mýval RJ. Pro představitele drsných detektivů (Smrtonosná past, Sin City) jde teprve o druhou roli v animovaném filmu. Před třemi lety se podílel na namlouvání Lumpíků v divočině (Rugrats Go Wild!). V českém znění dabuje světáckého mývala Pavel Soukup. Želváka Vernea namluvil Garry Shandling z televizního seriálu The Larry Sanders Show. Hyperaktivní veverku Hammy podal Steve Carell (40 let panic), drsnou skunčici Stellu ztvárnila komediální herečka Wanda Sykes (Clerks II). William Shatner (Divočina) dabuje vačičáka Ozzieho, jehož výstavním číslem je předstírat mrtvého. Ozzieho dcerku Heather mluví zpěvačka Avril Lavigne. Párek dikobrazů Penny a Loua dabují Catherine O'Hara (Strašpytlík) a Eugene Levy (Prci prci prcičky). Medvědovi Vincentovi dal svůj hlas Nick Nolte (Hotel Rwanda). Thomas Haden Church (Bokovka) namluvil Dwaynea, chlápka, který má naše chlupaté hrdiny exterminovat, anihilovat a vůbec tak nějak z předměstských trávníčků vygumovat. V českém znění kromě Willisova dvorního dabéra Soukupa také Jiří Štěpnička, Bohdan Tůma, Radka Stupková, Luděk Čtvrtlík a Martin Stránský.

TVŮRCI:
Scénář Za plotem je dílem čtveřice Len Blum (Růžový panter), Karey Kirkpatrick (Slepičí úlet), Lorne Cameron a David Hoselton (oba Chyť mě, když to dokážeš). Snímek režíruje Tim Johnson (Mravenec Z) spolu s režisérským novicem Kareym Kirkpatrickem.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.