Vrátí Death Wish vyhlaslého Willise zpátky do první ligy?

4. 8. 2017 - 9:49 | Novinky | Adam Homola

Vrátí Death Wish vyhlaslého Willise zpátky do první ligy? zdroj: tisková zpráva

Bruce Willis je žijící akční legenda, které se v posledních letech nedaří. Ostatně zkuste jmenovat nějaký Willisův film z nedávné doby, který by on sám táhnul v hlavní roli ke komerčnímu i kritickému úspěchu. Těžko byste tam něco našli, ale změnit by to mohl chystaný Death Wish.

O úplně nový materiál sice nejde, ale to film rozhodně nediskvalifikuje. Znalci a ti dříve narození si určitě pamatují stejnojmenný film z roku 1974. Právě ten teď Eli Roth remakeuje s Willisem v hlavní roli. Roth v rozhovoru pro Yahoo na vyhaslou akční hvězdu chválou nešetří a dokonce tvrdí, že tohle by mohl být Willisův Taken.

Rothovým cílem bylo dostat zpátky před kameru starého dobrého Willise z dob, kdy hrál v Pátém elementu, Vyvoleném a samozřejmě ve Smrtonosných pastích. A prý se mu to povedlo.

053eda2baaa1925cff7ec7faed34cec7 zdroj: tisková zpráva

Willis hraje v Death Wish chirurga a pohodového taťku, který se ale strašně naštve a půjde všechny vyvraždit. Během vloupání mu totiž zabijí manželku i dceru a z klidného chirurga se stane stroj na zabíjení lačnící po pomstě.

zdroj: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Rozdíl oproti zmíněnému Taken nebo třeba Johnu Wickovi je v tom, že Willisova postava za sebou nemá minulost v CIA a není to ani bývalý profesionální zabiják. Je to obyčejný chirurg, který na začátku filmu neumí ani držet střelnou zbraň. Postupně se všechno učí a na konci filmu už prý nemá daleko ke starému dobrému Johnu McClaneovi.

fe3bbcd11b228efeb1194579ec784fd8 zdroj: tisková zpráva

Jako své největší inspirace cituje Eli Roth Cronenbergův A History of Violence a Eastern Promises, ale pak taky Unforgiven, Sicario, Taken a Man of Fire od Tonyho Scotta. V českých kinech bude mít Death Wish premiéru 23. listopadu.

Zdroje: yahoo.com

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.