Vin Diesel neměl v Rychle a zběsile vůbec hrát

4. 5. 2017 - 11:28 | Novinky | Adam Homola

Vin Diesel neměl v Rychle a zběsile vůbec hrát zdroj: tisková zpráva

Různými castingovými historkami bychom mohli tapetovat Dokina celé týdny. Jake Gyllenhaal mohl hrát v Pánu Prstenů Froda, Nicolas Cage mohl být Neo v Matrixu a tak dále. Teď jsme se ale dozvěděli novinku z úst producenta série Rychle a zběsile. Ten prozradil, že postavu Dominica Toretta neměl hrát Vin Diesel, ale Timothy Olyphant.

Producent Neal H. Moritz řekl, že když s Paulem Walkerem nabízeli koncept prvního dílu studiu Universal, neměli moc na výběr. Studio jim totiž údajně řeklo, že dá filmu zelenou v případě, že na Torretovu roli kývne právě Olyphant. Ten ji ale odmítl a druhým na seznamu byl právě Diesel. Mortiz to prozradil v podcastu Billa Simmonse.

S Dieselem naštěstí studio žádný velký problém nemělo, film dostal zelenou a zbytek už znáte. Dieselovi role Toretta sedla, chemie s Walkerem nechyběla a film bavil diváky i kritiky. A baví je dodnes.

Těžko říct, jak by to celé vypadalo s Olyphantem v roli Doma. Ne snad že by šlo o špatného herce, ale představit si po sedmi filmech v dnes už ikonické roli někoho jiného než Diesela, je těžké. Olyphant je přitom fajn herec zvládající hrdiny i záporáky. Zatím ale neměl štěstí na žádnou opravdu velkou blockbusterovou pecku, kterou by táhnul celou sám.

timothyolyphant__130510232204 zdroj: tisková zpráva

Timothy Olyphant

Pamatovat si ho můžete ale třeba jako záporáka Thomase Gabriela ze čtvrté Smrtonosné pasti, jako Agenta 47 z Hitmana, jako Davida z Podivní, nebo samozřejmě jako Raylana Givense ze Strážce pořádku a jako Setha Bullocka z Deadwoodu. Olyphant je přitom někdo, komu by role v Rychle a zběsile určitě neuškodila, a tak by si klidně mohl v jednom z nadcházejících dílů střihnout třeba jednoho ze záporáků.

Spoiler: Kristofera Hivju už v dalších dílech asi neuvidíme a Charlize Theron by se nějaký parťák k ruce určitě hodil… Tak proč ne zrovna třeba Olyphant?

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.