Thriller Nákaza přijde do českých kin od 20. října

16. 10. 2011 - 12:30 | Téma | red

Thriller Nákaza přijde do českých kin od 20. října zdroj: tisková zpráva

Nebezpečí rychle se šířících virových onemocnění, která v současném světě propojeném leteckými dopravními cestami mohou za pouhých několik hodin ohrozit geometricky vzrůstající řadu lidí v různých částech zeměkoule je tématem nového thrilleru Nákaza. Film slavného amerického režiséra Stevena Soderbergha přijde do českých kin od 20. října.

Soderberghova novinka divákům připomene, že zdánlivě neškodné dotyky lidí v restauraci, autobuse, letištní hale nebo při placení kreditní kartou mohou mít smrtící důsledky. Na začátku příběhu stojí návštěva vysoké manažerky americké firmy v podání Gwyneth Paltrowové v kasinu v Hongkongu, kam ji přivedla služební cesta.

Nákaza si zanedlouho připíše první oběti v místě přenosu a v Tokiu; nevyhne se ani hrdinčině rodině po jejím návratu do domovského Minneapolisu. Oběti se nejprve počítají v desítkách a stovkách, za pár dní však nejen odborníci pochopí, že nastala pandemie. Hrůza z nákazy z lidí stále rychleji stírá civilizační slupku, pokoušejí se na ní také zbohatnout různí podvodníci.

Nákaza

V dalších rolích se představí Matt Damon v roli manžela úvodní oběti nákazy, který v několika okamžicích přijde o ženu i nevlastního synka a doktoři mu nejsou schopni vysvětlit proč.

S nebezpečnou nákazou bojují vedoucí zdravotnického centra v podání Laurence Fishburnea i lékařky ztvárněné držitelkami Oscara Kate Winsletovou a Marrion Cotillardovou. Výčet slavných hereckých jmen před kamerou doplňuje Jude Law, jenž si zahrál blogujícího aktivistu, který zpochybňuje činnost odborníků a úřadů a zvyšuje paniku v řadách lidí ohrožených epidemií.

Nákaza

Osmačtyřicetiletý Soderbergh patří mezi autory snímků uznávaných kritikou i oblíbených u diváků. V roce 2001 získal Oscara za režii filmu Traffic - nadvláda gangů; na kontě má i snímky jako Sex, lži a video, Erin Brockovich či Solaris. U diváků slavili úspěchy například jeho Dannyho parťáci, v nichž se mu podařilo před kameru přivést mnoho hvězd první velikosti; později natočil ještě dvě jejich pokračování.

Snímek Nákaza natočený v koprodukci USA a Spojených arabských emirátů má stopáž 105 minut. Podle distributora je vhodný pro diváky od 12 let.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.