Špatnej polda: Jeden z nelepších hereckých výkonů Nicholase Cageho

23. 4. 2010 - 6:00 | Téma | red

Špatnej polda: Jeden z nelepších hereckých výkonů Nicholase Cageho zdroj: tisková zpráva

Herec Nicholas Cage podal jeden z nejlepším hereckých výkonů poslední doby v americkém kriminálním snímku Špatnej Polda režiséra Wernera Herzoga. Film bude do kin uveden 29. dubna ve 14 kopiích.

Cage ztvárnil detektiva z neworleánského oddělení vražd, který si z jedné akce, kdy uprostřed zuřícího hurikánu Katrina zachránil vězně ze zatopeného vězení, odnesl permanentní bolesti zad. Musí je tlumit utišujícími prostředky včetně drog. I když je na nich závislý, přesto je nejlepším vyšetřovatelem široko daleko. V napínavém dvouhodinovém příběhu se dostane k případu brutálního masakru rodiny afrických přistěhovalců.

Stopy vedou k místnímu drogovému dealerovi, přezdívanému Big Fate, a k ochraně očitého svědka, poslíčka Daryla, jehož dostane detektiv na starost. Big Fate je totiž pověstný svou "péčí" o potenciální svědky. Jenže Daryl brzy přijde na to, že pod ochranou feťáka v uniformě není v bezpečí. Další role ve snímku ztvárnili například Val Kilmer a stále svůdná Eva Mendes.

Špatnej Polda, Nicolas Cage

Podle kritiků si Nicolas Cage v roli policajta závislého na návykových látkách zřejmě připomněl oscarovou slávu s filmem Leaving Las Vegas, kde se pro změnu upíjel k smrti. Mohl za to zřejmě i režisér Herzog, který z kriminálního udělal výjimečný film, prodchnutý temnou atmosférou a znepokojivými otázkami.

"Těšil jsem se na obrovskou výzvu, na riziko spojené s takovou rolí," přiznal Cage v distribučních materiálech k filmu. Ocitl se prý v bodě, kdy si prostě musí vybírat práci, která ho zajímá a vyvolá v něm radost z hraní.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.