Sedmý díl Hvězdných válek dostal název a všichni hádají, co znamená

9. 11. 2014 - 20:00 | Téma | Vojtěch Karlík

Sedmý díl Hvězdných válek dostal název a všichni hádají, co znamená zdroj: tisková zpráva

V polovině tohoto týdne ohlásily studia Lucasfilm a Disney oficiální název nového pokračování Hvězdných válek. Úplně celý a oficiální název očekávané sedmičky tedy zní Star Wars: Episode VII: Star Wars: The Force Awakens.

Ihned po zveřejnění názvu internet zaplavily všelijaké dohady a spekulace o tom, co vlastně název může znamenat. Objevují se úvahy o tom, že do poklidného míru nastoleného v šestém díle udeří nějaké velmi silné spiknutí. Také se mluví o tom, že některé postavy známé z minulých epizod se vrátí a budou mít rozhodující vliv na vývoj nového příběhu.

Jste z těchto vět rozumní? My tedy ne. Ať se to někomu líbí nebo ne, o sedmých Hvězdných válkách se stále ví velmi málo. Co tedy víme na sto procent?

Mark-Hamill-012 zdroj: tisková zpráva

Hamill má ve skutečnosti vousy a vypadá ještě starší, nám se jen líbila fotka.

Mark Hamill se vrací do série jako Luke Skywalker. Spekuluje se o zápletce, v níž Luke zmízí a Han Solo s Chewbaccou se jej vydávají hledat. Jiná spekulace však mluví o tom, že Luke nebyl unesen nějakým proradným Sithem, ale zmizel vlastně velmi záhy po skončení šesté epizody a třicet let o něm nikdo neslyšel. Nové okolnosti jej však přinutí vylézt z úkrytu a samoty.

 Už se také ví, že řady Jediů rozšíří dva mladí herci. Každý Jedi potřebuje svého učedníka a všechny prsty nyní ukazují na Daisy Ridleyovou - mladou herečku, která by měla převzít tyto otěže a ve filmu se jmenovat Kira. Fanoušci usuzují i podle toho, že dívka byla jako jediná "z hlavních představitelů" na natáčením s Markem Hamillem na Islandu. A právě zde se měly točit scény "Lukova návratu do společnosti". 

Star-Wars-The-Force-Awakens zdroj: tisková zpráva

To samozřejmě není oficiální artwork, ale fanouškovský.... těmi je nyní internet doslova zaplevelen.

Dalším hercem podezřelým z toho, že se stane hodným rytířem Jedi je začínající John Boyega. Dlouho se o něm tvrdilo, že v novém filmu bude hrát bezejmenného startroopera, který se zřítí na planetě Tatooine. Zde se potká s Kirou a i díky jejímu vlivu započne dlouhou cestu k dobru. Gwendoline Christie pak hraje jeho šéfa, který jej logicky chce udržet v armádě. Tato herečka představuje jednoho ze sithských inkvizitorů, kteří pořádají hony rytíře Jedi.

Zajímavou postavu má prý ve filmu hrát Adam Driver. Původně se spekulovalo, že to bude hlavní padouch, ale poslední informace ukazují spíš na pořádného "volnomyšlenkáře a rebela", jakým byl kdysi i Han Solo. Podle posledních zpráv by měl hrát jakéhosi darebáka, který prahne po jediovských artefaktech a sbírá všelijaké relikvie z dob nám dobře popsaných v předchozích dílech.

Hansolo zdroj: tisková zpráva

Han Solo... 

Další hypotéza zabývající se dějem sedmičky, tvrdí následující. Císař nezemřel, ale někde kuje pikle a chce se pomstít. Zní to hodně naivně a pokud tuto formu pokračování tvůrci zvolí, bude to opravdu zoufalé klišé. Podle všeho však název odkazuje na fakt, že v každém koutě Galaxie se probouzejí k životu nové síly. Síly, které mají pořádně zamíchat s osudy nových i starých hrdinů.

Star Wars: The Force Awakens dorazí do kin 18. prosince 2015.

Zdroje: imdb.com

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.