Říjnové herečky - pět neokoukaných tváří krásných žen

3. 11. 2014 - 22:00 | Téma | Ladislav Loukota

Říjnové herečky - pět neokoukaných tváří krásných žen zdroj: Foto: Vogue

V předposledním měsíci tohoto roku se sice ukážou i krásky jako Jennifer Lawrence (Hunger Games: Síla vzdoru, 1. část) nebo Jennifer Aniston (Šéfové na zabití 2), my se však tentokrát sousetředíme na relativně méně známá jména. Nikdy totiž nevíte, kdy poslední dvě v seznamu dojdou osudu prvních dvou...

Jessica Chastain

Sedmatřicetiletá američanka Jessica Chastain, která se v listopadu krom romantického dramatu Zmizení Eleanor Rigby i ve sci-fi Interstelllar, se až v poslední době objevuje v trhácích světového významu. Vzhledově netypická Jessica si svou nynější pozici doslova vydřela.

chastain zdroj: tisková zpráva

Od roliček v seriálech Pohotovost nebo Veronica Mars skočila do filmového debutu až v roce 2008, nejvýznačněji se však ukázala jako drsná, sebedestruktivní tajná agentka v mrazivém filmu 30 minut po půlnoci. O to zajímavější bude ji vidět v netypickém listopadovém drama Zmizení Eleanor Rigbyové, které bylo původně natočeno ve dvou verzích pojímajících různý pohled dvojice hlavních postav na jednu událost.

Uvidíte v: Zmizení Eleanor Rigbyové: On/Ona, premiéra 6. listopadu
Zajímavost: Její otec je tajemnější než hrad v Karpatech. Jessica Chastain několikrát odmítla jmenovat jeho jméno, to dokonce není uvedeno ani v jejím rodném listu.

Anne Hathaway

Podobně a přesto jinak je na tom i Anne Hathaway, kterou v našem přehledu nevidíme poprvé. Anne od roku 2001 sklízela kritiků trollů za účast v naivní náctileté romanťárně Deník princezny. Mluvilo se o tom, že "neumí hrát", a nic na tom nezměnila ani její role v dramatu Zkrocená hora o čtyři roky později.

Hathaway zdroj: tisková zpráva

Hlas lidu nakonec otočilo až její obsazení do role Catwoman v Temný rytíř povstal a fenomenální výkon v Bídnících (a de facto jediný důvod, proč film vidět). Není náhodou, že si ji proto všemi oblíbený Christopher Nolan vybral do role astronautky ve svém nejnovějším filmu, scifárně Interstellar. Snad se nic nepokazí, Interstellar totiž prozatím nezískává zrovna přesvědčivá hodnocení.

Uvidíte v: Interstellar, premiéra 6. listopadu
Zajímavost: Její křesní jméno bylo zvoleno v inspiraci po Anne Hathaway (1555-1623), manželce Williama Shakespeara.

Vanessa Paradis

Naopak poněkud za zenizem kariéry je jedenačtyřicetiletá herečka a někdejší zpěvačka Vanessa Paradis. Byl byla skoro celá 90. léta hodnocená jenom pro svou hudební dráhu a s ní související celebritkovitostí (například partnestvím s Lanny Kravitzem), do svého fimového debutu skočila už ve svých šestnáctých letech filmem Snatek bez domova (1989).

paradis zdroj: tisková zpráva

Ačkoliv od konce 90. let do roku 2012 žila s Johnny Deppem, filmová kariéra Vannessy Paradis pokročila kupředu až v roce 2010 její dramatickou rolí ve filmu (K)lamač srdcí. Letos se pak v hlavní roli objeví ve vztahovém filmu Sex v Paříži (pojmenování domácího distributora s cílem vyvolat konotace na seriál Sex ve městě).

Uvidíte v: Sex v Paříži, premiéra 27. listopadu
Zajímavost: Byť už nehoří hitparády, stále vydává nová alba. Její poslední jménem Love Songs vyšlo teprve loni.

Jelena Ljadova

Pojďme ale zpátky k mnohem méně známým jménům. S ruskými herečkami se zde nesetkáváme často, ještě méně pak s těmi, které se objevují mimo hollywoodskou produkci. Lze však očekávat, že v rámci domácí produkce nedělá snímek Leviatan, v němž se objevuje herečka Jelena Ljadová (taktéž vyhledatelné jako Yelena či Elena Lyadova), nemalé vlny. Leviatan je malým, nezávislým dramatem o absurdní korukci v jednom zapadlém ruském městě - jako takový je často označován nálepkou "proti-Putinovský", navrch získává ceny na zahraničních filmových festivalech.

elena-lyadova-1 zdroj: tisková zpráva

V jedné z hlavních rolí se v něm objevuje i Ljadová, která se krom filmu věnuje i divadlu. Zahraniční otisk by pro ní mohl znamenat nástup na významnější dráhu. Už nyní má na kontě i podařené domácí snímky Zeměpisec, který propis globus a Jelena. Doufáme proto, že se zde s ní nevidíme naposledy.

Uvidíte v: Leviatan, premiéra 13. listopadu
Zajímavost: Je držitelkou dvou ruských národních ocenění za své role.

Samantha Castillo

Závěrem mrkneme ještě do Jižní Ameriky na venezuelskou herečku Samanthu Castillo, hvězdu místního dramatu odehrávajícího se ve slumech Caracasu. Castillo si zde zahraje mladou matku devítiletého chlapce Juniora, která by tak tak chtěl chtěl vypadat jako jeho oblíbený zpěvák, bojuje však s kudrnatými vlasy.

castillo zdroj: tisková zpráva

Solidně hodnocený film je je pro Samanthu celovečerním debutem, který ji však díky ověnčení místní cenou La Choncha de Oro hnedle z pozice divadelní herečky katapultoval do regeninálních reflektorů. Na příští rok má naplánovaný další snímek (opět domácí), rozhodně by si však zasloužila i výskyt v produkci severoamerické.

Uvidíte v: Příšerný vlasy, premiéra 20. listopadu

Zajímavost: Její pozice na globálním filmovém pískovišti je tak čerstvá, že to nejzajímavější, co je známo z jejího života, je původ narození ve vesničce poblíž Caracasu. 

Zdroje: Vlastní

ČLÁNKY O FILMU

Všechno nejhorší 2 a kouzlo časových smyček

Všechno nejhorší 2 a kouzlo časových smyček

4. 3. 2019 | Téma | Václav Rybář

Cestování časem může nejednomu divákovi pěkně zamotat hlavu
Christopher Nolan prý chystá drama z druhé světové války

Christopher Nolan prý chystá drama z druhé světové války

27. 12. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Populární režisér Christopher Nolan, který není zvyklý dělat ve svých filmech kompromisy s producenty a navíc má za sebou celou řadu úspěšných děl, se znovu chystá na natáčení. Podle zvěstí z Hollywoodu to nebude žádné sci-fi, ale válečný film.
Christopher Nolan po Interstellaru chystá s Warnery další film

Christopher Nolan po Interstellaru chystá s Warnery další film

9. 9. 2015 | Novinky | Vojtěch Karlík

Od chvíle, kdy se kinosály prohnalo sci-fi Interstellar režiséra Christophera Nolana, média i fanoušci spekulují logicky nad tím, jaký další snímek populární tvůrce natočí. Nyní začíná být trochu jasno. Opět půjde o spolupráci se studiem Warner Bros.
Oscaři pod lupou. Proč vyhrál Birdman?

Oscaři pod lupou. Proč vyhrál Birdman?

23. 2. 2015 | Téma | Ladislav Loukota

Nejslavnější filmové ceny roku jsou za námi, podívejte se proto na přehled vítězů včetně pravděpodobného vysvětlení příčin jejich úspěchů. Ačkoliv totiž na poli nejvýznamnějších cen všechny válcoval Birdman, nakonec ho v počtu sošek spolehlivě dohnal rozverný Grandhotel Budapešť. Cenu za zahraniční film si připsala i polská Ida, naopak u animáků byla akademie letos mnohem konzervativnější. 
Top 10 nejpopulárnějších trailerů roku 2014

Top 10 nejpopulárnějších trailerů roku 2014

28. 12. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Konec roku je zejména v médiích přehlídkou všelijakých žebříčků a Top 10 čehokoliv. Americký filmový portál The Hollywood Reporter zveřejnil docela zajímavý přehled nejsledovanějších trailerů v roce 2014. Většinu filmových novinek lze v přehledu celkem snadno uhádnout. Na druhou stranu některá umístění překvapují. Hned na první místo se probojovala ukázka s chystaného snímku 50 odstínů šedi. No napadlo by vás to? 
Interstellar - recenze nejočekávanějšího sci-fi filmu letošního roku

Interstellar - recenze nejočekávanějšího sci-fi filmu letošního roku

6. 11. 2014 | Recenze | Vojtěch Karlík

Nový film Christophera Nolana Interstellar je po delší době žánrově čistým sci-fi, což je něco, co se v dnešní době příliš nenosí. Proč? Je to drahé a divácky riskantní. Snímek sám o sobě však obsahuje takové množství nelogických a nedovysvětlených věcí, že jsem prvních dvacet rázných kroků z kina učinil naštvaně, abych pak blahosklonně uznal, že jsem vlastně velmi spokojeným divákem.
Filmovým premiérám týdne vévodí Nolanův Interstellar

Filmovým premiérám týdne vévodí Nolanův Interstellar

5. 11. 2014 | Téma | Vojtěch Karlík

Vůbec nechceme zatracovat ostatní snímky, které tento týden dorazí do kin, ale pravdou je, že o novém díle Christophera Nolana se mluví už hodně dlouho. První ohlasy jsou sice rozpačité, ale kdy nejsou... V následujícím přehledu vám nabízíme stručný přehled zajímavých novinek.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.