První ukázka na nového Tomb Raidera je tady

20. 9. 2017 - 8:14 | Trailery | Adam Homola

První ukázka na nového Tomb Raidera je tady zdroj: tisková zpráva

Tak jsme se konečně dočkali. Ještě ne filmu, ale plnohodnotného traileru. Podle prvních záběrů bude Tomb Raider nepřekvapivě mnohem surovější, divočejší a vůbec dravější než oba předchozí filmy s Angelinou Jolie dohromady.

Vedle traileru vydalo studio Warner Bros. také první oficiální plakát (viz níže), kde Lara vypadá sice dobře, ale všimněte si toho krku. Přidávat herečce Photoshopem svaly je jedna věc a můžete se bavit o tom, jestli je to dobře nebo špatně, ale takhle nepřirozeně jí protáhnout krk?

Ve filmu bude mít naštěstí krk normální, jak se už můžete přesvědčit sami na prvních záběrech z přiloženého traileru. O inspiraci v herní předloze z roku 2013 jsme věděli už od začátku a trailer tuhle drsnou, špinavou a alespoň trochu uvěřitelnou Laru jen podtrhuje. Snad jen škoda toho místy do očí bijícího CGI, ale to v některých momentech zase vynahrazují typické herní záběry (letadlo, loď...). Pořád je ještě čas triky ladit.

V novém filmu hraje Laru Croft oscarová herečka Alicia Vikander (Ex Machina, Dánská dívka, Jason Bourne, Tulipánová horečka) a jako hlavní záporák se proti ní postaví Walton Goggins (Nespoutaný Django, Osm hrozných, Lincoln). Dále se ve filmu objeví ještě například Dominic West a Daniel Wu.

zdroj: tisková zpráva

Celé to pak má pod palcem režisér Roar Uthaug (Vlna) a produkčně film zastřešuje oscarový Graham King (Skrytá identita, Gangy New Yorku, Krvavý diamant). Do kin se na novou Laru budeme moct vydat v březnu příštího roku.

Filmový Tomb Raider může svým způsobem vyplnit malou pauzu, kterou teď zažívá virtuální Lara Croft. Její zatím poslední dobrodružství jsme viděli v roce 2015 v titulu Rise of the Tomb Raider. Od té doby není po nové Laře z oficiálních kanálů ani vidu, ani slechu.

Tu a tam přitom uniknou nějaké obrázky či marketingové materiály a je víceméně jasné, že vývojáři na nové hře Tomb Raider pracují. Oznámení bychom se mohli dočkat snad nejpozději v průběhu příštího roku. S filmem nebude mít ale nová herní Lara pravděpodobně nic společného.

Na závěr se můžete podívat ještě na první oficiální plakát v celé jeho kráse:

tomb raider movie alicia vikander poster zdroj: tisková zpráva

Zdroje: Warner Bros Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.