Problémový Shia LaBeouf v Indiana Jones 5 nebude

5. 9. 2017 - 14:44 | Novinky | Adam Homola

Problémový Shia LaBeouf v Indiana Jones 5 nebude zdroj: tisková zpráva

O chystaném Indiana Jones 5 víme už delší dobu, ale teď jsme si oddechli. Scénárista David Koepp totiž prozradil, že Mutt Williams, kterého ve čtvrtém díle ztvárnil Shia LaBeouf, v pětce nebude.

To je na jednu stranu škoda, protože LaBeouf je bez pochyby dobrý herec, ale na druhou stranu byl jednou z nejslabších částí Indiana Jones a Království křišťálové lebky právě on. Koepp v rozhovoru pro EW.com také řekl, že scénář už je napsaný a všichni jsou s ním víceméně spokojení. Teď tedy přijde na řadu přepisování, úpravy a ladění tak, aby mohl začít Spielberg pracovat s finální verzí scénáře.

Koepp se jako scénárista podílel například na Spider-Manovi, Jurském Parku, Mission: Impossible, nebo Válce světů a dalších filmech. Scénář by tak měl být v dobrých rukách a ke škodě není ani dřívější zpráva o tom, že George Lucas je tentokrát mimo hru. Lucas měl na svědomí příběh (či jeho někdy menší, někdy větší části) u všech filmů série. To minimálně u čtyřky vedlo k poněkud kontroverzním mimozemšťanům a vůbec prvkům, bez kterých by se starý Indy obešel.

Pokud všechno klapne tak jak má, mohl by být Indiana Jones 5 Spielbergův další film. Režisér totiž právě dokončil natáčení The Post s Tomem Hanksem, v postprodukci pracuje na trikově náročném Ready Player One a chystá ještě drama The Kidnapping of Edgardo Mortara. Spielberg je ale známý svou rychlostí a efektivitou, a tak by mohl Mortaru klidně stihnout ještě letos a do pátého Indyho se naplno pustit někdy příští rok. Anebo si Mortara ještě počká a Spielbergův příští film bude opravdu Indy.

Za absenci LaBeoufa se jistě nikdo zlobit nebude, ale dá se očekávat, že ve filmu někdo mladší přeci jen bude. Ať už by to byl jiný syn, ztracený bratr nebo nový kolega, někdo nový tam nejspíš bude. Jednu dobu se notně spekulovalo o tom, že by po Fordovi přebral otěže Chris Pratt a drby se točily i kolem Bradleyho Coopera.

Jestli to bude někdo z nich, nebo Disney nakonec sáhne po někom mladším, teprve uvidíme. Reálná je ale také druhá varianta, a to sice jen a pouze Harrison Ford. Ten by si pátého Indyho odehrál sám, nikoho by tam k ruce neměl a svoji sérii by tím definitivně uzavřel. Disney by ji nechalo pár let u ledu, jen aby časem vyrukovalo s úplným restartem a nějakým mladým Indiana Jonesem. Kvůli jednomu jedinému filmu se starým Harrisonem Fordem celou značku před lety nekupovali a bylo by naivní očekávat, že sérii uzavřou posledním dílem a uloží ji do archívů.

Indiana Jones je natolik zajímavá postava s potenciálem na nekonečná dobrodružství, že je jen otázkou času, než dostaneme jeho mladší verzi. Když to může fungovat u Jamese Bonda, proč by to nemohlo fungovat i u slavného archeologa. Scénáristé si mohou dát po pětce pauzu, jen aby pak začali dobrodruha s kloboukem a bičem posílat na nová dobrodružství klidně po desítky let, tak jako agenta 007.

Hodně zajímavé bude taky sledovat Sony a jejich iniciativu kolem filmové adaptace herní pecky Uncharted. Ta je, společně s Tomb Raiderem, herní kopírkou Indiana Jonese a o jejím převedení na filmová plátna se mluví velmi často. Nový Tomb Raider už mimochodem natočený je a uvidíme ho v březnu příštího roku, zatímco Uncharted se sice ještě nenatáčí, ale má k realizace relativně blízko.

Zatímco se ale herní série Uncharted posunula od svého hlavního hrdiny Nathana Drakea k ženským hrdinkám, filmová adaptace hry bude pořád o Drakeovi. Jen mu nebude 40, ale dvacet. Tedy alespoň tolik je Tomu Hollandovi, který ho ztvární. Případný velký úspěch filmového Uncharted by pak mohl Disney povzbudit a mladý Indiana Jones by měl alespoň trochu prošlapanou cestičku. A celosvětově známé jméno na své straně.

Zdroje: Entertainment Weekly

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.